25n
25N
25N

Els escolars de Mislata descobrixen el passat circense de la ciutat gràcies al MAC

‘MAC Escolars’ és una proposta per a acostar les arts escèniques als xiquets i xiquetes de Primària

Els escolars de Mislata descobrixen el passat circense de la ciutat gràcies al MAC
17/05/2019 -

Com ja va ocórrer en la passada edició, el festival ‘Mislata, Art al Carrer’ ha inclòs també en la programació d’enguany ‘MAC Escolars’, un programa amb sessions matinals, que s’han realitzat durant tota esta setmana, dedicades a l’alumnat de 5é de primària de tots els col·legis de la ciutat i realitzades per l’equip de dinamització cultural de l’Ajuntament de Mislata en el Centre Sociocultural La Fàbrica. Així, amb este programa, el MAC es convertix en un dels pocs festivals d’este tipus a nivell nacional que té un espai amb un fonament didàctic com este dirigit als més xicotets.

En estes sessions, que porten el títol de ‘Mislata, ciutat del circ’, l’equip de dinamització cultural ha donat a conéixer als xiquets i xiquetes d’una forma lúdica i dinàmica una part de la història de Mislata, en concret la seua cultura circense. I és que, a principis del segle XX, Mislata va acollir a una important colònia d’artistes de circ, famílies senceres que es van establir en la ciutat, ocupant unes pintoresques cases unifamiliars, algunes de les quals encara existixen, on els i les artistes residien durant les temporades d’inactivitat entre gira i gira.

L’activitat ha consistit a fer un viatge al passat utilitzant el món del circ com a fil conductor. A través de la presentació de treballs elaborats pels escolars, activitats per a conéixer les diferents disciplines i vídeos familiars d’artistes o treballadors del circ habitants de Mislata, l’alumnat ha pogut aprendre sobre el passat circense del municipi.

Per a finalitzar les sessions, els escolars han rebut les visites de Charo Martínez, Rosario Porcar o Teresa Riquelme, dones que van treballar en el circ junt amb les seues famílies i que els han comptat el seu passat com a artistes. Els xiquets i xiquetes han participat preguntant-los sobre les seues vivències relacionades amb el circ i així han pogut resoldre els seus dubtes respecte d’això. En cada una de les sessions, l’Ajuntament, a través de Pepi Luján, regidora de Cultura, o de l’equip de dinamització cultural, els ha entregat a les artistes una placa de record com agraïment per la seua participació en estes trobades intergeneracionals per a escolars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 12 =