Llum verda al nou projecte de bus amb serveis expressos entre València i Alacant

Arxiu

Llum verda al nou projecte de bus amb serveis expressos entre València i Alacant
24/05/2019 -

La Generalitat ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-302 València-Alacant-Elx, que contempla la creació de serveis expressos entre les dues capitals de província i preveu reduir els temps dels autobusos en més de 20 minuts, a més de la recuperació de les línies Ontinyent-València i Alcoi-Gandia.

Aquesta connexió atendrà una població de prop d’1,66 milions d’habitants, amb un mínim de deu busos amb tots els estàndards d’accessibilitat universal que recorreran fins a prop d’1,65 quilòmetres anuals.

La xarxa integrarà les relacions estructurals entre les províncies de València i Alacant i incorporarà altres nuclis de rellevància com les localitats alacantines d’Elx o Alcoi i les valencianes de Xàtiva o Gandia.

Forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat Valenciana per a garantir el transport públic “en el 100% dels municipis”, destaca en un comunicat la Conselleria de Vertebració del Territori.

La seua aprovació arriba després del procés d’informació pública, en el qual ajuntaments, entitats i empreses han presentat propostes, segons publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Fruit de les al·legacions, el Consell ha estimat oportú incloure parada a Gandia en algunes expedicions de la línia 1 per a afavorir un servei competitiu i directe entre aquesta localitat i Alacant. També que la línia 2 finalitze el seu recorregut a Alcoi, davant la prohibició de trànsits en relació amb la capital alacantina, i recuperar la ruta Ontinyent-València com a línia 5.

El contracte connecta els tres nuclis més importants de la Comunitat amb altres localitats de menor grandària, però que conformen la xarxa de capitals o punts de referència de diverses comarques. D’aquesta forma, València i Alacant exerceixen de pols de referència mentre Alcoi, Elx, Xàtiva i Gandia com a pols de referència intermodal en les seues àrees.

També hi ha altres municipis menors dins de les rutes naturals, susceptibles de disposar de connexió amb els nuclis de referència per la seua capil·laritat amb la xarxa rural del territori.

NOVA RUTA ELX-ELDA-ALCOI

L’objectiu és “aconseguir la major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà-llarg termini”. Per a això, entre les millores destaquen la creació de serveis directes i expressos entre València i Alacant, la reducció dels temps de viatge en més de 20 minuts, el restabliment de la connexió abandonada entre l’eix metropolità d’Alcoi i Gandia i la creació de noves rutes com Elx-Elda-Alcoi.

Encara que es manté la dinàmica i funcionalitat de les línies actuals, el servei millora el nivell de l’eix metropolità d’Alcoi amb València, a més de recuperar les relacions directes entre l’eix del Vinalopó i les comarques de L’Alcoià-El Comtat.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la Llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat.

En concret, hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció, a més d’estar equipats amb un modern sistema d’ajuda a l’explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació. Això proporcionarà en temps real la informació requerida per la direcció general de mobilitat.

El nou contracte aposta per la “racionalitat” i l’adequació de l’oferta de servei a les necessitats de demanda mitjançant la configuració de serveis “altament competitius”. Els ingressos permetran cobrir tot el cost de prestació, amb la intenció d’assegurar uns nivells de rendibilitat en el temps que permeten licitar el servei “a risc i perill del concessionari, sense cost per a l’administració”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou