25n
25N
25N

Llum verda al Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella

El Pla protegirà 2.250 edificis residencials del districte i 50 comerços tradicionals del centre històric

Llum verda al Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella

La Comissió Territorial d’Urbanisme ha aprovat el Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella, després de més de dos anys des de la seua planificació inicial. L’objectiu principal és protegir el teixit residencial del districte de Ciutat Vella, una de les zones de major patrimoni històric i cultural de València, i per a això es limitarà l’ús terciari dels immobles. El pla portava aprovat provisionalment des del 14 de novembre de l’any anterior, però no ha estat fins al dia de hui quan s’ha certificat definitivament la seua aprovació.

El Pla protegirà 2 250 edificis residencials del districte per a evitar que es convertisquen en apartaments turístics i 50 comerços tradicionals del centre històric. La intenció és que els barris del centre continuen mantenint la seua identitat i la història de la ciutat.

L’octubre de 2017, la Junta de Govern Local va sotmetre a consulta de les administracions públiques i del públic interessat l’esborrany del PEP. Una vegada obtinguda la resposta positiva dels interessats, el febrer de 2018 es va aprovar suspendre la tramitació i l’atorgament de les llicències d’obres i d’activitats per a la implantació d’espais hotelers; va ser el primer pas per a detenir l’augment d’immobles destinats al turisme. Uns mesos més tard, l’abril de 2018, es va emetre l’informe ambiental i territorial estratègic favorable que constatava que el Pla no tenia efectes negatius considerables per al medi ambient.

El juny de 2018, amb el PEP de Ciutat vella ja elaborat, es va tornar a consultar a les parts interessades perquè realitzaren una valoració, que, una vegada passat el temps d’avaluació, van emetre la necessitat de realitzar modificacions en els documents del PEP. I era necessari realitzar, de nou, l’informe mediambiental, que es va ratificar el febrer de 2019. El juliol d’aquest mateix any, la Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana, Habitatge i Mobilitat va dictaminar favorablement el nou document del PEP, però encara faltava esperar la resolució de les al·legacions. Finalment, el PEP es va aprovar provisionalment el 14 de novembre, i la seua aprovació definitiva s’ha produït dijous passat 13 de febrer.

Ciutat Vella és una de les zones de major interés turístic de la ciutat a causa del patrimoni històric de més de dos mil anys d’història que alberguen els seus carrers. El Micalet, el Mercat Central o la Llotja de la Seda són alguns dels espais de major interés turístic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + deu =

escalante
Informacion coronavirus
el puig