25n
25N
25N

Llum verda per a presentar el projecte i demanar llicència per a l'Arena després d'aprovar urbanisme el canvi del PGOU

Llum verda per a presentar el projecte i demanar llicència per a l'Arena després d'aprovar urbanisme el canvi del PGOU
23/09/2019 -

La Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest dilluns provisionalment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que permet als promotors del futur pavelló Arena València presentar al consistori el projecte corresponent i sol·licitar la llicència d’obres.

Així ho ha indicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Regeneració Urbana, Sandra Gómez, en la roda de premsa que ha oferit per a informar dels temes tractats en aquesta comissió. L’edil ha assegurat que amb aquest canvi “el mapa ja està llest” per a poder avançar en el nou pavelló. “Primer s’havia de preparar les estovalles. Ara es pot començar a posar la taula”, ha indicat.

Gómez ha ressaltat, d’aquesta manera, que per part de l’empresa promotora ja es pot traslladar a l’Ajuntament el projecte d’aquesta actuació i sol·licitar la llicència corresponent.

La responsable municipal ha explicat que era necessari escometre la modificació del PGOU en la parcel·la en la qual s’ha projectat el pavelló –als carrers Ángel de Villena, Bomber Ramón Duart i Antonio Ferrandis del barri de Quatre Carreres– perquè tenien inicialment ús dotacional.

“Era necessari modificar el planejament. El sòl de l’Arena València necessitava un canvi d’ús. Ja s’ha fet el canvi i s’ha situat el sòl –dotacional– en un altre espai a prop”, ha exposat.

L’acord adoptat aquesta jornada en la Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana respecte a l’Arena València és un pas previ a l’aprovació d’aquest mateix canvi per part del ple de l’Ajuntament aquesta setmana també.

El mes d’abril passat va eixir a exposició pública aquesta modificació del PGOU. L’Ajuntament de València considera que la poma en la qual es projecta el futur pavelló constitueix un “enclavament estratègic al costat d’altres equipaments esportius” de la zona com “la Ciutat del Rugbi, la Piscina Municipal i L’Alqueria del Basquet”.

SUBSÒL

La mercantil interessada en la construcció de l’Arena València, Licampa 1617 SL, va presentar nova documentació relacionada amb l’ocupació de subsòl públic i el canvi d’ús de les parcel·les dotacionals confrontants per a així donar solució a l’ús de la parcel·la on actualment està el CEIP Els Arts.

D’aquesta forma es dóna solució a la necessitat d’ocupació del subsòl públic annex a la parcel·la objecte de modificació, per a construir un aparcament subterrani que cobrisca les demandes d’estacionament de vehicle privat i satisfer la reserva mínima de places d’aparcament establit en la LOTUP.

El projecte preveu l’adequació d’un pavelló esportiu multiús que també servirà per a activitats culturals, amb un aforament aproximat de 15.000 espectadors i instal·lacions annexes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − dos =

CCCC
torrent