25n
25N
25N

Llum verda a les obres de l'estació d'Albal

Albal ha acogido hoy la firma del acta de comprobación del replanteo del proyecto ferroviario que permite el inicio de las obras este diciembre. Albal ha acollit hui la signatura de l’acta de comprovació del replanteig del projecte ferroviari que permet l’inici de les obres aquest desembre.

Llum verda a les obres de l'estació d'Albal
05/12/2019 -

L’Ajuntament d’Albal ha sigut l’escenari aquest matí de la signatura de l’acta de comprovació de replanteig per a l’execució de la construcció de la nova estació de tren el pressupost d’adjudicació del qual ascendeix a 4.978.510 euros (IVA inclòs). El projecte té un termini d’execució de 18 mesos, així s’ha certificat hui en la rúbrica que ha estat a càrrec de l’alcalde Ramón Marí, així com de representants d’Adif, Lantania i Ineco.

Després de l’acte, el primer edil ha destacat la data de hui com un dia important per a Albal, “després de més d’una dècada de treball incansable hui es dóna llum verda a un importantíssim projecte per al progrés del municipi”. Després d’agrair a totes les parts la implicació per fer possible la infraestructura ferroviària ha manifestat que, “si es compleixen els terminis plasmats en el conveni signat amb Adif, els trens de rodalia començaran a parar en la nostra localitat en el 2021”.

Segona reunió de seguiment. El consistori també ha acollit hui la celebració de la segona reunió de la Comissió de Seguiment de les obres, un òrgan de treball que coordina i vetlla pel desenvolupament del projecte i que està representat per l’Ajuntament en la figura del president de l’executiu, de l’Enginyer Municipal d’Obres Públiques, Óscar González i per responsables d’Adif. Les trobades, segons recull la clàusula 5 del conveni signat amb ADIF, han de produir-se cada tres mesos pel que la pròxima reunió s’ha fixat per al 13 de març on es podrà valorar ja l’inici de les obres de l’estació.

Una nova via urbana connectarà Albal amb l’estació. L’arribada de l’estació de tren a Albal requereix de l’adequació de l’entorn on es construirà per a fer més fàcil i còmoda la seua accessibilitat. Aquest desembre conclouran les obres d’un nou tram de via urbana que connectarà el poble amb la futura estació de tren, des de l’Avinguda Carlos Ferris. El nou vial serà de doble sentit, tindrà uns 200 metres de longitud i 18 metres d’ample, comptarà amb carril bici i tots els serveis urbans exigibles. El projecte compta amb un pressupost de 200.000 euros i ha rebut una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de 119.000 euros, ja que compleix amb una doble funció, d’una part garantir l’accessibilitat a l’estació i d’una altra, millorar i modernitzar l’entrada al polígon industrial de la unitat d’execució UE14, tal com ha explicat l’Enginyer Municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
informacion coronavirus