25n
25N
25N

Llum verda per al Consell Municipal de Persones Funcionalment Diverses

iStock.com/RomanBabakin

Llum verda per al Consell Municipal de Persones Funcionalment Diverses
07/11/2019 -

La Junta de Govern Local aprova demà el projecte de reglament del Consell Municipal de les persones amb Discapacitat/Diversitat Funcional, un òrgan col·legiat de naturalesa consultiva, informativa i de participació institucional, social, política i ciutadana per a la definició i seguiment de les polítiques municipals en matèria de diversitat funcional.

“Demà es dóna el primer pas per a la creació d’un Consell ciutadà prioritari per al Govern Municipal”, ha afirmat la regidora de Benestar i Drets Socials, Isabel Lozano, per a qui la seua posada en marxa “és imprescindible per a garantir que les persones amb discapacitat i funcionalment diverses puguen exercir els drets que l’ordenament jurídic els reconeix”. El comité constitueix “un espai de participació i interacció” entre la Corporació Municipal i el col·lectiu de persones amb discapacitat i diversitat funcional i les entitats que els representen.

El Consell Municipal de les persones amb Discapacitat/Diversitat Funcional conforma una iniciativa per a “assegurar la intervenció real i efectiva en la preparació, elaboració, execució, seguiment i adopció de les decisions encaminades a protegir i promocionar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu”, ha afegit Lozano.

Així mateix, el Consell tindrà la potestat de triar la figura del defensor/a, un càrrec de caràcter honorífic proposat per la Regidoria de Serveis Socials. D’aquesta manera, la Junta de Govern Local aprovarà demà el projecte de Reglament tant del Consell com de l’Estatut del Defensor/a de tots dos, i remetrà al registre del Ple els textos.

El nou òrgan treballarà també en l’àmbit de la igualtat entre dones i homes, i afavorirà el treball municipal de “lluita contra la doble discriminació que sofreixen les dones amb discapacitat i avançarà en la ruptura de prejudicis, estereotips i idees preconcebudes que distorsionen una percepció normalitzada i la seua imatge social”.

La confecció d’aquest comité no suposarà cap despesa. Els membres que l’integraran, així com el defensor o defensora, no rebran cap retribució per al desenvolupament de les funcions que tinguen atribuïdes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar