25n
25N
25N

Llum verda a la fi del peatge de l'AP7 entre Tarragona i Alacant per al 2020

Llum verda a la fi del peatge de l'AP7 entre Tarragona i Alacant per al 2020
02/08/2019 -

El Govern ha fet un nou pas perquè el pròxim 1 de gener de 2020 se suprimisca el cobrament de peatge en dues autopistes, el tram de l’AP-7 comprés entre Tarragona i Alacant, i l’AP-4 entre Sevilla i Cadis, en concloure en aqueixa data el contracte de concessió que tenen amb Abertis i tornar a l’Estat: L’Executiu ha aprovat en el Consell de Ministres d’aquest divendres traure a concurs els treballs de manteniment que a partir del pròxim any l’Estat haurà de realitzar en les dues vies, que suposaran un import de 153 milions d’euros.

El contracte de manteniment de l’AP-7, que els seus dos trams sumen una longitud de 373 quilòmetres de longitud, ascendeix a 129,17 milions d’euros. El corresponent al de l’AP-4, de 93,8 quilòmetres, es xifra en 24 milions d’euros, segons va detallar el Ministeri de Foment.

El manteniment d’aquestes vies correspon actualment a Abertis com a empresa que l’explota en concessió, que el recupera mitjançant el cobrament de peatge amb el qual també ha recuperat la inversió que va realitzar en el seu moment a construir les vies.

SENSE IMPACTE EN L’OCUPACIÓ

Quant a la seua pròxima reversió a l’Estat, Foment va descartar que aquest procés vaja a tindre cap impacte en els actuals treballadors de les autopistes, que s’estimen en al voltant d’un miler d’efectius, segons els sindicats.

Segons Foment, aquests empleats se subrogaran en els nous contractes de concessió que s’han licitat i es contractaran en els pròxims mesos.

Aquestes dues vies succeiran així a l’AP-1 Burgos-Armiñón, l’autopista que el desembre de 2018 es va convertir en la primera a revertir a l’Estat després de concloure el seu contracte d’explotació amb una empresa privada, en aquest cas Itínere.

En el cas de l’AP-7 la mesura d’alçar els peatges beneficiarà als 20.150 i 17.466 conductors que cada dia circulen per cadascun dels trams de la primera de les vies, el comprés entre Tarragona i València, i el que enllaça aquesta ciutat i Alacant.

Respecte a l’AP-4, deixaran de pagar peatge els 22.176 usaris diaris d’aquesta autopista, segons dades oficials del Ministeri de Foment.

A partir del pròxim 1 de gener, una vegada que deixen de cobrar peatge, aquestes autopistes passaran a formar part de la xarxa de carreteres de l’Estat d’ús gratuït. En paral·lel Foment gestiona actualment nou autopistes de peatge, les que van fer fallida durant la crisi i van haver de ser rescatades per l’Estat.

OLTRA HO VEU UNA “BONA NOTÍCIA” I DEMANA “QUE NO ES TORNE A PRIVATITZAR”

Respecte d’aquest anunci s’ha pronunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple de l’executiu valencià. Oltra ha considerat aquest anunci com una “bona notícia” i ha demanat que “no es torne a privatitzar” la via: “Més que liberalització, que no es torne a allargar la concessió a una empresa privada”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna