25n
25N
25N

L'Ajuntament dóna llum verda al València Arena amb la concessió a Licampa de la parcel·la on anirà el pavelló

L'Ajuntament dóna llum verda al València Arena amb la concessió a Licampa de la parcel·la on anirà el pavelló
19/06/2020 -

L’Ajuntament de València ha donat aquest divendres llum verda per a avançar en la construcció a la ciutat del nou pavelló València Arena amb la concessió a Licampa 1617, l’empresa a través de la qual s’impulsa aquest projecte, de la parcel·la municipal en la qual se situarà, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta jornada aquesta concessió administrativa per a la construcció i explotació del València Arena. Es tracta d’una parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel de Villena, Bomber Ramón Duart i Antoni Ferrandis, en el barri de Quatre Carreres, ha detallat l’Ajuntament.

El projecte, promogut per l’empresari valencià Juan Roig a través de la citada mercantil, contempla la construcció d’un pavelló multiús amb un aforament màxim per a 18.600 espectadors i instal·lacions annexes com un pàrquing públic i altres dotacions com un parc públic amb zones verdes i una nova infraestructura per al col·legiat públic ‘Els Arts.

Així mateix, es construirà de manera annexa la nova seu del València Basket Club, una sala multiús per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones premium, ha agregat Licampa. El projecte inclou altres dotacions com un parc públic amb zones verdes i una nova infraestructura per al col·legiat públic ‘Els Arts.

La concessió es fa per 50 anys, ha recordat el consistori, que ha apuntat que la mercantil haurà d’abonar-li un cànon de 200.000 euros a l’any. Licampa 1617 S.L., pel seu costat, ha ressaltat que té previst invertir, a través del patrimoni personal de Juan Roig, 220 milions d’euros per al finançament total del projecte.

D’aquesta quantitat, 26 milions d’euros estan previstos per a aquest mateix any, també amb la finalitat de contribuir “a la reactivació econòmica”. La mercantil ha comentat que aquesta concessió es fa efectiva després de l’entrada en vigor, el passat 4 de juny, de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat aprovada definitivament el 28 d’abril en la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Així mateix, ha recordat que aquest projecte va començar formalment el juliol de 2018 quan va rebre el suport unànime de tot el consistori a través d’una moció conjunta i considerant-lo d'”interés general per a la ciutat de València”. El nou recinte albergarà “actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat “la voluntat del govern municipal per a posar la maquinària de l’Ajuntament a la disposició dels grans projectes singulars que suposaran un benefici per a la ciutat”. Igualment, ha subratllat la importància de la col·laboració publicoprivada per a possibilitar aquesta iniciativa i ha assegurat que “s’han complit els terminis plantejats des d’un inici, malgrat l’estat d’alarma” decretat davant la pandèmia de la Covid-19.

Amb la concessió de la parcel·la municipal es dóna pas als últims tràmits del projecte com seran la signatura del contracte d’aquesta concessió i l’obtenció de les llicències d’obra. Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que es preveu, l’Arena podria començar les seues obres aquest estiu i inaugurar-se en 2023, ha exposat Licampa 1617 S.L..

La mercantil ha valorat que avance i prenga pols el València Arena, una “iniciativa personal i altruista de Juan Roig” i una instal·lació “fruit de la col·laboració i iniciativa publicoprivada, que busca dotar a la ciutat d’un recinte multiús que posicione València i la Comunitat com a referent mundial”. Una vegada finalitze el període de la concessió de 50 anys, el recinte revertirà a favor del municipi sense que supose cap cost a la ciutat, ha agregat.

UNES 300 OCUPACIONS

L’empresa ha assenyalat que l’últim informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques indica que aquest espai contribuirà a generar unes 300 ocupacions, directes i indirectes, i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat superior als 10 milions d’euros anuals. Roig ha expressat el seu compromís amb el desenvolupament del projecte, que “contribuirà a reactivar l’economia de la ciutat i elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana”.

El primer edil ha ressaltat, així mateix, la labor feta en els últims mesos, “un treball molt intens i amb una gran capacitat de coordinació” entre “els equips de l’Ajuntament –amb representants dels serveis de Patrimoni, Activitats i Urbanisme– i de Licampa” amb la finalitat de “poder avançar en totes les tramitacions que requereix” un “projecte inèdit com aquest pavelló multiús”.

Ribó ha apuntat que aquesta nova instal·lació “posarà en l’elit mundial el projecte de València Basket” i ha asseverat que “també haurà de facilitar l’arribada a la nostra ciutat de moltes altres cites importants de l’àmbit artístic i musical a les quals fins ara no podíem aspirar per l’absència d’un espai com aquest”.

L’alcalde ha valorat també “l’impuls per a la creació d’ocupació i la dinamització econòmica que un projecte d’aquesta envergadura suposa per a València” i ha dit que “arriba en un moment en el qual la ciutat pateix l’impacte de la crisi sanitària” de la Covid-19 i en el qual s’ha d'”avançar en una ciutat resilient per a afrontar reptes”.

“ESFORÇ I IL·LUSIÓ”

Juan Roig ha agraït “l’esforç i la il·lusió de tots els agents tècnics, socials i polítics de l’Ajuntament i Generalitat implicats que, encapçalats per l’alcalde Joan Ribó, han fet possible que construir un Arena i infraestructures d’aquestes característiques, estiga cada vegada més a prop a València”.

“El meu compromís amb el desenvolupament d’aquest projecte és un orgull, perquè també contribuirà a reactivar l’economia de la ciutat, al mateix temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana”, ha agregat l’empresari, que finança aquest projecte amb el seu patrimoni personal a través de la patrimonial Licampa 1617 S.L..

El València Arena s’emmarca dins del Mecenatge del projecte Llegat de Roig i com la resta d’iniciatives que el componen –Marina d’Empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres– cerca “compartir amb la ciutat parteix del molt que d’ella rep”, ha afegit la mercantil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 14 =