25n
25N
25N

Luis Mendo abordarà la gestió dels drets d'autor a la Fira Valenciana de la Música

Analitzarà la necessitat d’assegurar la protecció i la retribució dels artistes

Luis Mendo abordarà la gestió dels drets d'autor a la Fira Valenciana de la Música
31/10/2017 -

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend comptarà amb la presència de Luis Mendo, vicepresident de la Societat d’Artistes Intèrprets o Executants d’Espanya (AIE), per tal d’abordar la qüestió dels drets d’autor. La seua presència s’emmarca en les jornades professionals del certamen, que tenen entre els seus objectius analitzar els problemes de la indústria i plantejar possibles solucions. Mendo oferirà una conferència el dissabte, 11 de novembre, a l’Auditori de Castelló a les 11:00 del matí amb el títol “La gestió de drets dels músics. La Societat d’Artistes AIE”.

La ponència pren com a punt de partida la transformació que ha patit la indústria musical com a conseqüència de la introducció de les noves tecnologies. Així, s’han modificat els hàbits de consum i els models de negoci. Aquest nou escenari ha produït una realitat paradoxal: els artistes assumeixen més protagonisme en la producció i la promoció de les seues actuacions i, a la vegada, veuen com la contraprestació que reben és cada vegada menor perquè queden fora dels repartiments que acorden els intermediaris.

En aquest punt, una legislació sòlida ha de tenir com a objectiu fonamental mantenir l’equilibri en la cadena de valor creativa. I aquest propòsit sols es pot consolidar a través d’un mecanisme de gestió eficaç que assegure la protecció i la retribució dels artistes. En la seua xarrada, Mendo analitzarà els drets i les mesures de protecció dels quals són titulars els intèrprets i les funcions que desenvolupa l’entitat de gestió de drets AIE, que compta amb més de 23.000 associats a Espanya.

Així mateix, la mesa servirà per conèixer els procediments dels quals disposa aquesta societat per assegurar la percepció de drets als seus legítims titulars en tot el món, així com les iniciatives i programes per a la promoció, formació i ajuda que promou l’AIE entre els seus socis.

Luis Mendo és titular de la Comissió de Fons Assistencial i Cultural de la Societat. A més, és músic, compositor i arranjador. Va iniciar la seua carrera artística el 1970 com a membre del grup de teatre Tábano. Una dècada més tard va formar la banda musical Suburbano en companyia de Bernardo Fuster. Entre els seus treballs com a productor i arranjador figuren obres per a Luis Eduardo AuteLuis Pastor o Pablo Guerrero, entre d’altres. També ha signat partitures per a cinema, teatre i televisió.

La informació completa del Trovam! – Pro Weekend es pot trobar a la pàgina web oficial.
Un resum de totes les activitats de la Fira i la programació professional es poden descarregar ací.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 13 =