Luis Alama gana la primera edició de concurs Foto Natura Puçol

Guardar

372-luis-alama-gana-concurso-1
372-luis-alama-gana-concurso-1

El 30 d'agost va finalitzar l'exposició d'originals de la primera edició del concurs Foto Natura Puçol, celebrada en la nova Sala Blava de la platja de la població. Luis Alama ha sigut el guanyador d'aquesta primera edició i María Flor ha obtingut l'accèssit. L'alcaldessa Paz Carceller i la regidora Elena Camarero van ser les encarregades de realitzar el lliurament de premis.

La Sala Blava va nàixer al juliol com una nova alternativa per a oferir activitats formatives i culturals en l'Espai Voramar, l'edifici de la platja de Puçol on també es concentren a l'estiu el Centre de Salut i l'Oficina de Turisme.

Des del 5 al 30 d'agost, la sala ha acollit l'exposició de les 30 fotografies finalistes del concurs Foto Natura Puçol 2020, en el qual han participat 100 imatges el nexe d'unió de les quals és la promoció de la mar, la muntanya i la riquesa patrimonial de la població: el Paratge Natural Municipal La Costera, la Marjal dels Moros, la Muntanya Picayo, la platja...

El guanyador del certamen, elegit per votació popular, ha sigut Luis Alama, un veí acostumat a publicar fotos del paisatge de Puçol en xarxes socials, encara que amb el pseudònim Luis Eidechse: «Eidechse significa sargantana en alemany i és com sempre em deien els meus pares de xicotet, així que em va semblar una picada d'ullet atractiva a l'hora de publicar fotos».

Armat amb una cambra que no és rèflex, la Nikon P900, «però que compta amb un zoom impressionant, de 30 a 2200 mil·límetres», i sempre disparant a pols, perquè no és amic de portar un trípode quan recorre la naturalesa, Luis fotografia tot el que li resulta atractiu sense acudir en cap moment al retoc fotogràfic.

«No sé manejar Photoshop, així que el meu criteri de selecció és senzill: les fotos mogudes o dolentes, directament al fem. La resta, les arxive». Un criteri amb el qual viatja per tota Espanya, a causa del seu treball, i sempre troba un buit per a la seua gran afició: recollir paisatges, per molt llunyans que estiguen, amb la seua càmera... tasca en la qual col·labora eixe zoom que usa sovint per a aconseguir imatges impactants de la lluna o del sol a l'alba, a la platja de Puçol.

Quan el jurat va triar l'accèssit, el va fer tenint en compte que fora «una imatge que servisca per a promocionar la riquesa patrimonial de Puçol i la triada és perfecta, perquè recull quatre espècies diferents d'ocells convivint en un xicotet racó de la Marjal dels Moros», apunta Daniel Sebastiá, tècnic de Turisme.

El que el jurat no sabia és que la foto triada era de María Flor, veïna de l'Alcora, a Castelló, i, casualment, parella de Luis Alama. Ella no va poder assistir al lliurament de premis encara que una representant de la família es va ocupar de recollir el diploma i l'obsequi corresponent.

«María i jo eixim a córrer i també a passejar per diferents paisatges de Puçol, sobretot els que estan prop de la platja, que és on viu, però això sí: cadascun amb la seua cambra», finalitza Luis.

Com a novetat, l'exposició es mantindrà oberta en les pròximes activitats que s'organitzen a la tardor a la platja: visites a la platja, a la flora dunar o a la marjal, a més d'alguna observació astronòmica. Una programació que s'estendrà en els mesos d'octubre i novembre i que tindrà el seu punt de partida a la Sala Blava.

Els autors de les fotos que vulguen quedar-se els seus originals, només han de sol·licitar-ho per mail a [email protected] i podran retirar-les en la segona quinzena de novembre, una vegada haja finalitzat la programació d'activitats de medi ambient.

Destacats