25n
25N
25N

Compromís "intensificarà la lluita" pel Tren de la Costa

Compromís "intensificarà la lluita" pel Tren de la Costa
19/10/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, i la candidata de Més Compromís, María José García, han anunciat la seua intenció d'”intensificar” en el Congrés i al Senat la “lluita” pel Tren de la Costa “després d’anys de retards en la seua tramitació i execució” i han expressat el seu desig que la pròxima legislatura siga “decisiva” per al Tren de la Costa.

El senador territorial i la candidata de Més Compromís han visitat aquest dissabte Pedreguer (Alacant) per a “preocupar-se” per la tramitació del Tren de la Costa “després que aquesta infraestructura clau estiga incorrent en massa retards en la seua tramitació”, segons ha explicat la coalició valenciana en un comunicat.

Tots dos dirigents s’han entrevistat amb l’alcalde de Pedreguer i membre de la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta, Sergi Ferrús, qui els ha transmés el seu “malestar” i el de “tota la comarca” per l'”exasperant lentitud” que pateix el projecte “imputable al Govern central”.

Ferrús ha retret que “en aquests anys tenien l’encàrrec d’emetre la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte després de la presentació de les al·legacions dels interessats. Per a això vam suspendre les llicències d’obra però ha passat l’any i la pròrroga, s’ha alçat la congelació de llicències i segueix sense emetre’s l’informe ni han contestat les al·legacions tal com van admetre en setembre de 2017, fa ja dos anys”.

Per part seua, Mulet ha manifestat que la línia ferroviària València-Alacant “és prioritària, comunica zones molt poblades i destinacions turístiques rellevants, que permetria connectar les capitals amb tren per la costa i prestar un servei que els va ser arrancat fa 45 anys”. “Tanta ineptitud tan sols pot concebre’s des de la planificació, la ineficàcia o la mala fe”, ha afegit.

El representant territorial ha abundat en què el tren “és el mitjà de transport del futur, segur i ecològic enfront de trens elitistes com els AVE, que s’estan construint per altres zones d’Espanya i que tenen un elevat cost”.

“Ací parlem d’inversions molt xicotetes que posarien en el mapa al nostre país i atorgarien mobilitat a les persones de la Marina Alta, que hui dia tenen greus problemes per a estudiar, acudir a les capitals per la falta d’un servei de tren digne”, ha defensat.

En aquest sentit, ha promés “quantes mocions, esmenes i compareixences siguen necessàries per a saber per què el govern del PSOE està segrestant aquest projecte”.

DEMANEN UNA “RESPOSTA CLARA”

La candidata de Més Compromís, María José García, ha destacat que el Tren de la Costa i l’AP-7 “són dues infraestructures a les quals tenim dret, ja que són massa anys de prendre’ns el pèl i no podem fiar-nos més, per la qual cosa en Congrés i Senat ens emprarem a tractar de garantir que aquesta obra veja la llum, amb el traçat més idoni i el finançament necessari, ja que som una zona rendible i estratègica del Corredor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

museo prehistoria