25n
25N
25N

Els treballs de rehabilitació del Pont del Vidre finalitzaran aquest estiu a Llíria

L’alcalde Manolo Civera i el vicepresident tercer de la Diputació, Carlos Fernández, han visitat l’estat de les obres

Els treballs de rehabilitació del Pont del Vidre finalitzaran aquest estiu a Llíria
12/05/2021 -

El vicepresident tercer de l’Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, al costat de l’alcalde Manolo Civera i altres membres de l’Ajuntament, ha visitat aquest matí la ciutat de Llíria per a comprovar de primera mà l’avanç de les obres rehabilitació i posada en valor de la torre del Pont del Vidre, cofinançades al 50 per cent per la institució provincial. A més, la trobada ha servit per a abordar altres projectes que es pretenen executar en el municipi a través dels programes de la Diputació.

Aquesta actuació, que suposa una inversió de 200.000 euros, està prevista que finalitze al llarg d’aquest estiu, i servirà per a fer de la torre un monument visitable i accessible, a més de permetre una nova via d’accés al centre històric de la localitat.

Els treballs contemplen la restauració de la muralla, la consolidació de la torre, l’obertura d’un nou accés a la Vila Vella i la reurbanització del tram de vial del carrer Sant Joan de Mata. A més, també s’està realitzant un exhaustiu seguiment arqueològic, que permetrà documentar les tècniques constructives emprades, així com els materials romans reutilitzats per a la seua edificació.

El primer edil, Manolo Civera, ha recalcat que aquests treballs “materialitzaran el projecte que va iniciar l’Ajuntament en els anys 90, quan va aprovar un Pla Especial de Protecció i Rehabilitació per a la Vila Vella (PEPRI), amb l’objectiu de regenerar urbanísticament aquest barri, aprofitant la posada en valor dels seus elements patrimonials, com el Pont del Vidre mitjançant la seua restauració”. D’aquesta manera, també, “la ciutat recupera aquest enclavament, entre els recursos turístics del seu ja important patrimoni històric”.

La torre del Pont del Vidre, construïda en el segle XIV, formava part del circuit emmurallat de la Llíria medieval. Aquest monument ha viscut grans transformacions al llarg de la seua història, que han deixat una gran petjada en l’edifici. Les més importants, sens dubte, són les que es van produir en el segle XX quan, una vegada perdut el caràcter defensiu de muralles i torres, es van construir habitatges i corrals en les antigues estructures medievals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 4 =