25n
25N
25N

Milers de músics en el Festival dels Balcons: "Objectiu complit, música al costat dels qui el passen malament"

FEDERACIÓN SOCIEDADES MUSICALES VALENCIANAS

Milers de músics en el Festival dels Balcons: "Objectiu complit, música al costat dels qui el passen malament"
19/03/2020 -

Milers de músics de la Comunitat Valenciana, d’altres autonomies de la resta d’Espanya i residents en altres països han participat aquest migdia en l’anomenat ‘Festivals dels Balcons’, una iniciativa organitzada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en col·laboració amb l’humorista també valencià Eugeni Alemany “per a omplir els carrers de música” i estar al costat de la població, reclosa a casa per la crisi del coronavirus.

Aquesta iniciativa, convocada amb l’etiqueta #FestivaldelsBalcons, pretenia “omplir els carrers de música” des dels balcons i les finestres per a animar a tota la ciutadania i estar també al costat de la part que l’està passant pitjor perquè s’ha vist afectada pel Covid-19 o ha perdut a algun familiar o amic per aquesta malaltia.

Els impulsors d’aquest festival i els seus participants han considerat que l’objectiu s’ha “complit” perquè s’ha aconseguit estar “amb música, la qual cosa millor sabem fer”, al costat de totes aquestes persones, com ha afirmat en declaracions a Europa Press la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González.

La convocatòria ha coincidit amb la celebració aquest dijous, 19 de març, del dia de San José, festiu en la Comunitat Valenciana i dia gran i ultime de les Falles, unes celebracions que enguany han hagut de ser ajornades per la crisi sanitària generada pel citat virus.

D’aquesta forma s’ha volgut també visibilitzar el paper dels músics en la festa fallera, en la qual té un paper destacat acompanyant a les comissions a cadascun dels actes del programa de les celebracions.

Daniela González ha assegurat que han sigut “milers” els músics que han fet possible el Festival dels Balcons i ha apuntat referent a això que és “impossible donar una xifra concreta, tenint en compte que en la Comunitat Valenciana hi haja “més de 43.000 músics i que han participat” en la iniciativa “músics de tota Espanya” i residents en altres països.

Entre ells, la presidenta de la FSMCV ha citat la Confederació de Professors de Música de Primària i Secundària, altres federacions musicals de diverses autonomies i músics valencians que viuen als Estats Units, Itàlia, Croàcia, Regne Unit, Holanda o Alemanya, entre altres territoris.

Tots ells han interpretat, com estava previst, dues obres típiques de la música valencianes com ‘Paquito El Chocolatero’ i ‘Amparito Roca’.

“L’objectiu està complit. L’objectiu era estar al costat de les persones que l’estan passant mal ara mateix i intentar alçar l’ànim d’aquestes persones i de totes en aquests moments de crisis de la millor manera que sabem fer, fent música”, ha manifestat González.

“MOLT EMOTIU”

Així mateix, ha assegurat que tant ella com la resta de membres de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana estan “molt contents” pel “suport” rebut a aquest festival i per la manera en la qual “s’han bolcat totes les societats musicals i tots els seus socis”.

Daniela González ha agraït també els aplaudiments rebuts des de balcons i finestres situats prop del dels músics i ha assegurat que ha sigut una cosa molt emotiva”. “Si hem tret algun somriure en deu minuts, l’objectiu està complit”, ha insistit la presidenta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 5 =