25n
25N
25N

Els museus festius de València arranquen 2019 amb un increment de visites

Els museus festius de València arranquen 2019 amb un increment de visites
04/02/2019 -

Si 2018 va ser un any amb xifres rècord per als museus festius de la ciutat de València, 2019 comença amb la mateixa tendència gràcies a un nou increment del 22,4 per cent de les persones que han visitat durant el mes de gener el Museu Faller, el Museu del Corpus-Casa de les Roques i el Museu de la Setmana Santa Marinera. En total s’hi han registrat 10.561 visites, quasi dos mil més que al primer mes de l’any passat (quan n’hi haguera 8.630). La xifra de visites de persones estrangeres ha augmentat un 17% fins a arribar a les 3.283.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat «la consolidació que comporten aquestes xifres», en mantenir la inèrcia que l’any passat va permetre que 211.859 visitants bateren el rècord de visites que s’havia marcat un any abans amb més de 193.000. «És evident que el treball fet per fer valdre el patrimoni cultural festiu de tots els valencians i totes les valencianes està donant els seus fruits, amb un reconeixement clar tant en forma de visites com de valoracions d’eixes visites», ha explicat el regidor.

Durant el mes de gener el Museu Faller ha rebut un total de 4.879 persones, entre les quals hi ha hagut 1.843 provinents de l’estranger, el que suposa un increment del 29 per cent respecte a les visites estrangeres rebudes en gener de 2018. Fuset ha destacat iniciatives com la del projecte ‘Museus per la Salut. Records de festa al Museu Faller de València’, impulsat juntament amb el centre d’innovació Las Naves amb la referència d’altres institucions museístiques com la del Moma de Nova York, per estimular la memòria a llarg termini de pacients d’Alzheimer, que ja han visitat en gener dues vegades les instal·lacions del Museu Faller i ara en febrer ho faran de nou els dies 13 i 27.

Per la seua banda, el Museu del Corpus-Casa de les Roques va ser en gener el més visitat entre els tres recintes culturals gestionats per la Regidoria de Cultura Festiva, amb l’increment relatiu de visites més important (un 61 per cent més de visites respecte al mateix mes de l’any anterior), en haver vist passar per les seues instal·lacions fins a 4.921 persones, de les quals 1.297 eren estrangeres.

El Museu de la Setmana Santa Marinera també ha experimentat un notable increment de visites (un 32% més) i ha acollit en les seues instal·lacions a 761 visitants, dels quals 98 eren de l’estranger (un 66 per cent més que en gener de 2018).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

bombers
bombers