25n
25N
25N

Els morts en residències valencianes descendeixen en un 98,5% des que la vacunació va arribar a tots els centres

Els morts en residències valencianes descendeixen en un 98,5% des que la vacunació va arribar a tots els centres
17/04/2021 -

La mortalitat per coronavirus en les residències valencianes ha experimentat una reducció dràstica des de l’arribada de les vacunes a aquests centres. Així, si en la primera quinzena de febrer, quan es va completar l’administració d’almenys la primera dosi, els morts registrats van ser 347, en el mateix període d’abril, la xifra ha baixat fins a les cinc víctimes, és a dir, un 98,55 per cent menys.

En la primera quinzena de febrer, en concret el dia 13, va ser quan la Conselleria de Sanitat Universal va anunciar que en totes les residències de la Comunitat Valenciana s’havia administrat ja almenys la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. El 95 per cent de les persones internes i empleades en centres de majors i de diversitat funcional havien rebut almenys el primer sèrum i el 61,8 per cent dels residents i la plantilla havia rebut a més la pauta completa.

Tot això en un context epidemiològic en el qual, entre la primera quinzena de gener i la primera de febrer, les morts en residències havien augmentat un 74,37%, en passar de 199 morts a 347.

Febrer va ser el mes amb més morts confirmats per coronavirus en les residències des de l’inici de la pandèmia, amb un total de 570 morts: en la primera setmana es van notificar 142 morts; en la segona es van confirmar 171; en la tercera setmana van ser 156 i en la quarta setmana es van registrar 101.

Des d’aquell pic de morts al febrer, els decessos en les residències han caigut progressivament. Al març, va haver-hi 108 morts en les residències, un 81% menys que el mes anterior: 58 en la primera setmana, 37 en la segona, huit en la tercera setmana, cinc en la següent i des del 25 de març no es van comptabilitzar més morts eixe mes.

Així, fins a l’1 d’abril Sanitat no va tornar a comunicar nous morts en residències. Entre l’1 i el 7 d’abril, es van notificar tres decessos. El 8 d’abril es van comunicar dues morts més i, fins al 15 d’abril, no s’han notificat més decessos en eixos centres.

Per tant, en els últims 15 dies han mort cinc persones en les residències de la Comunitat Valenciana. En la quinzena anterior, entre el 17 i el 31 de març, van anar nou els residents morts. Aquests números suposen un descens del 44,44%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 12 =

museo prehistoria
museo prehistoria