Quins són els barris valencians que més reciclen?

Sant Marcel·lí, la Llum o Benimaclet, entre els barris que més reciclen els residus orgànics

Guardar

Contenidor marró per a residus orgànics
Contenidor marró per a residus orgànics

Des de la posada en marxa de la recollida selectiva de residus orgànics a València, a través de la incorporació de contenidor marró, els índexs de reciclatge han augmentat considerablement. De fet, la ciutat de València ja recicla quasi mil tones de residus orgànics al mes. Una xifra molt positiva que, sens dubte, no haguera sigut possible sense la conscienciació de la ciutadania.

Així, el barri de Sant Marcel·lí lidera el rànquing dels barris que més s'involucren en el reciclatge. De fet, quant a la recollida de residus orgànics, ha aconseguit el 15% del total de residus generats. Un percentatge molt positiu que el converteix en el barri que més recicla de la ciutat, encara que molt seguit d'altres zones de València com el barri de la Llum, en el districte de l'Olivereta, que, durant el primer semestre des de la implantació del contenidor marró, ja recicla el 14% del total de residus orgànics.

A aquests barris se li sumen uns altres com Soternes, pertanyent també al districte de l'Olivereta, amb un 13% dels residus reciclats, així com Ciutat Universitària, Camí de Vera o Benimaclet que freguen l'11,5%. I entre els primers llocs d'aquest rànquing irromp, també, el poble de Massarrojos, que s'alça com una de les localitats valencianes més conscienciades amb el reciclatge d'aquesta matèria orgànica que implica diferents beneficis, com la seua transformació en compost d'alta qualitat.

Per descomptat, un dels principals aliats en el reciclatge dels residus orgànics són els grans productors, com a col·legis, hospitals, mercats i supermercats. En aquest sentit, els districtes de Quatre Carreres i Poblats Marítims han jugat un paper fonamental situant-se entre els resultats més positius de la recollida selectiva de residus orgànics, concretament, un 62,7% del total.

El reciclatge de residus orgànics és essencial per a lluitar contra el canvi climàtic. De fet, des del Consistori s'estima que, amb les dades del primer semestre del contenidor marró, "la reducció d'emissions de diòxid de carboni se situarà prop de les 1.500 tones enguany". A més, amb aquest nou mètode de reciclatge s'aposta per l'economia circular que revalora part dels residus reciclats.

Destacats