caixa popular

L'orgull és nostre

Eixa és la frase i claim d’una cadena nacional que sens dubte ha fet una cobertura històrica. En efecte parlem de la Sexta que cada dia se situa com un referent informatiu. I des de València Extra és tot un exemple del bon periodisme. Enhorabona companys i companyes. Però hui em detindré en un altre fet històric del passat dissabte. La multitudinària marxa del World Pride ha aconseguit alguna cosa insòlita. Veure a tots els partits junts en una manifestació. Els antagònics: Podem i Ciutadans però també els veterans PSOE però sobretot el PP, un partit que ha estat absent en totes les marxes de l’Orgull.

Andrea Levi, Javier Maroto i també el President del PP a Guipúscoa, Borja Sémper, van acudir per primera vegada a aquesta marxa. És la primera vegada que els van convidar i no van dubtar a assistir. Però fora de la foto en aquest esdeveniment tan especial, fa falta una actitud clara en les institucions. Després d’aquesta posada de llarg en el Word Pride cal veure si realment estan compromesos tots els partits per la igualtat amb una legislació justa. Serà precisament el pròxim mes de setembre on podrem veure si eixes intencions es tornen reals.

Ací en la nostra terra sí que hem vist un poc més que gestos. El passat 30 de març les Corts van aprovar la llei de reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere. Per cert, aquesta llei va comptar amb els vots en contra del Partit Popular, fa escassos 3 mesos. També, la Conselleria d’Igualtat ha obert la participació per al projecte de la llei integral per a igualtat de les persones LGTBI, una llei pionera que senta les bases d’una societat igual per a tots i totes. Tornarem a veure algun vot en contra?

La política de gestos no solament es gesta en un costat dels partits i en les manifestacions amb fotògrafs. En els màxims òrgans com són les nostres Corts és on es pot comprovar de debò si l’orgull és de tots o solament d’alguns pocs. Afortunadament en la nostra terra ja estem sent un referent en igualtat per a tots.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris