caixa popular

Lorenzo Belenguer inaugura el seu espai artístic a Villar del Arzobispo amb una exposició al costat d'Emilio Vieites

Els fons recaptats per la venda de les seues obres es donaran a Càrites, Creu Roja i ACNUR

Lorenzo Belenguer inaugura el seu espai artístic a Villar del Arzobispo amb una exposició al costat d'Emilio Vieites
22/05/2017 -

El comissari i artista Lorenzo Belenguer (València, 1970) inaugurarà divendres que ve 26 de maig el seu Espai Artístic Estudi Mediterraneum amb una exposició conjunta de la seua obra i la del pintor Emilio Vieites Aguiar (Cartagena, 1972). L’Espai està situat en la localitat natal de Lorenzo Belenguer a Villar del Arzobispo, València.

Fer a esta ocasió tots dos artistes hi han seleccionat sis obres originals que oferiran per preus reduïts amb la intenció de facilitar l’accés a l’art contemporani i la seua adquisició.

L’exposició d’art a l’aire lliure estarà complementada amb una xarrada i s’ha fet amb la finalitat de recaptar fons per a tres ONG’s: Caritas, Creu Roja i ACNUR, l’Agència de l’ONU per als Refugiats, triada pels estudiants de l’Institut d’Educació Secundària “La Canyada”.

Emilio Vieites ha apostat per este projecte perquè “existeix un repte per la meua banda en este “diàleg” amb Lorenzo Belenguer en el fet de mostrar l’obra per si mateixa, amb tot el seu pes, sense l’empara o els recursos d’una sala de Museu. Vull ser conseqüent amb els temps que ens toca viure i reivindicar la tornada a la infància que tant promulgava Federico García Lorca. Més enllà de la interculturalitat, es fa imprescindible reclamar un espai per a sobreviure amb dignitat i recuperar l’essència individual de l’ésser humà. És en esta senzillesa anhelada on mostre les meues obres, com una reflexió de vida, que vol ser també generosa amb aquelles associacions benèfiques que són testimoni fidel de les nostres manques i les nostres injustícies.”

Belenguer per la seua banda ha comentat que li fa molta il·lusion “poder començar a desenvolupar projectes d’art en el meu poble, el Villar, i és un gran honor que un artista de la talla de Vieites haja acceptat la meua invitació. Agraïsc molt la generosa col·laboració per part dels residents, ONG’s i els estudiants de IE de la Canyada”.

Emilio Vieites Aguiar és un pintor majoritàriament abstracte que treballa en llenç en format de gran grandària. L’existència humana i la seua fragilitat són temes als quals recorre amb molta freqüència, sobretot des de l’impacte que va tenir l’atemptat de les Torres Bessones a Nova York a principis de segle. La pèrdua, i amb açò el constant desig de retornar al Paradís, formen part dels seus nous projectes. Després de les seues exposicions a Nova York, en el Cercle de Belles arts de Madrid i una mostra individual en el MUBAM de Múrcia, decideix establir-se en eixa ciutat on resideix actualment.

Lorenzo Belenguer és artista, comissari i assessor d’art establit a Londres i València. Belenguer, molt influenciat pel Minimalisme i l’Art Povera, ha exposat o participat en performance en la Tate Modern, Serpentine Galleries i en la 56a Biennal de Venècia. Com a comissari, Belenguer va dirigir una sala d’exposicions, The Gallery at Willesden Green, a Londres durant 7 anys i un projecte, Testimonies, per als JJOO de Londres en col·laboració amb la BBC i l’Ajuntament de Londres. Actualment, és el fundador de l’Estudi Mediterraneum i té la intenció de promoure el dialogue entre artistes de diferents llocs mitjançant xarrades i exposicions.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dinou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris