25n
25N
25N

L'Open Arms entrarà en aigües italianes i demanarà l'evacuació dels 147 migrants

L'Open Arms entrarà en aigües italianes i demanarà l'evacuació dels 147 migrants
14/08/2019 -

El fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, Óscar Camps, ha anunciat que entraran en aigües italianes perquè ja no corren el risc que els multen amb un milió d’euros o els arresten, després que el tribunal administratiu regional per al Lazio haja tombat el decret de seguretat del Ministeri de l’Interior italià que li ho impedia.

El buc humanitari fa 13 dies que està al Mediterrani amb 147 migrants a bord per als quals sol·licitaran l'”evacuació immediata per motius mèdics”.

“Estem a 30 milles de Lampedusa, ens acostarem més i entrarem en aigües territorials italianes. Sol·licitarem acostar-nos però ara no hi ha cap prohibició”, ha assegurat Camps aquest dimecres en declaracions a la premsa a Madrid, en referència a la decisió del tribunal italià, de la qual acabaven de ser informats.

Segons ha precisat, “s’ha dictaminat que cal desembarcar a aquestes persones i l’única cosa que mancada és un port”. Si bé Camps ha precisat que la seua intenció no és entrar a port abans de rebre l’autorització prèvia, a pesar que ja no els puguen intervindre el vaixell, perquè busquen actuar amb “la legalitat absoluta”.

En tot cas, considera que haver guanyat el recurs contra Salvini els dóna “una espenta”. Ara, és el govern italià el que ha de respondre ara a aquesta decisió de la Justícia. No obstant això, no descarta que “per un estat de necessitat” pogueren arribar a entrar a port.

Al mateix temps, Oscar Camps, ha indicat també que sol·licitaran l'”evacuació mèdica” de tots els migrants a bord de l’Open Arms i que és possible que els primers a ser evacuats siguen els xiquets. En aquest sentit, ha precisat que estan a l’espera que el Tribunal de Palerm dicte el desembarcament dels menors de forma immediata.

“Esperem que això acabe perquè dubte molt que tinguem capacitat per a aguantar molts dies tal com està la situació ara”, ha reconegut el fundador de l’ONG Open Arms. Mentrestant, es dirigiran a aigües italianes, a l’abric de l’illa de Lampedusa, al sud, per a protegir-se de les ones.

També cal esperar a les negociacions perquè, segons ha explicat, s’està coordinant el repartiment i el desembarcament d’aquests migrants. “Sabem que la Comissió Europea està treballant però nosaltres estem patint i el límit ja és d’hores, no de dies”, ha avisat.

REUNIÓ AMB L’AMBAIXADOR D’ALEMANYA EN MADRID

Camps s’ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l’ambaixador d’Alemanya a Espanya i li ha demanat que “medie” per a crear “un eix reforçat” dels tres Estats: Alemanya, França i Espanya, per a tractar el tema de la “plataforma de desembarcament” per als rescatats, tant els del Open Arms com els del vaixell d’MSF i per a futurs rescats.

Després de la trobada, Camps creu que la solució està “més a prop” en termes de repartiment. “Que puga haver-hi un mecanisme perpetu, que no hàgem d’esperar 10, 12, 15 o 17 dies al fet que es posen d’acord i es repartisquen les persones”, ha emfatitzat.

El fundador de Proactiva Open Arms ha reconegut que no ha tingut contacte amb el president del Govern en funcions Pedro Sánchez. “Em sorprén el gir que ha donat tot, les seues declaracions, tuits, però no sóc polític, no tinc ni idea d’en què es basa, nosaltres continuem fent el mateix que quan ens donaven molts premis i ens convidaven a un munt d’actes”, ha afirmat.

Camps tornarà al vaixell immediatament perquè la situació a bord “continua sent demencial” i ara s’enfronten també a unes condicions meteorològiques adverses. A més, ha indicat que també estan atenent els migrants “per a no tindre cap intent de suïcidi, perquè no passe de la vaga de fam i les baralles cessen”.

Preguntat per si existeix la possibilitat de dirigir el vaixell a port espanyol, Camps ha rebutjat aquesta opció perquè són cinc dies de navegació. “Són Itàlia i Malta els ports segurs més pròxims i als quals cal exigir-los que complisquen la llei”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 19 =

escalante
escalante
Informacion coronavirus
el puig