25n
25N
25N

L'ONG Aesco convida a Emili Altur a visitar Colòmbia per a conèixer el seu treball de lluita per la pau

Des d’Aesco també han convidat al diputat a participar en un fòrum sobre Cooperació i Immigració que se celebrarà el 10 de desembre

L'ONG Aesco convida a Emili Altur a visitar Colòmbia per a conèixer el seu treball de lluita per la pau
06/11/2016 -

L’ONGD Amèrica – Espanya Solidaritat i Cooperació (Aesco), a través de la seua presidenta Rosa Yolanda Villavicencio, ha agraït al diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, l’aprovació unànime per part de la Corporació de la moció de suport al procés de pau a Colòmbia, en una reunió en la qual el diputat ha mostrat interès sobre la situació del país després de guanyar el no en el plebiscit.

El diputat de Cooperació ha explicat que “els representants d’Aesco m’han plantejat la possibilitat de realitzar dues visites a dues regions de Colòmbia, com són Caquetá i los Montes de María, on segons m’han informat la societat organitzada duu a terme un gran treball per a aconseguir la pau”.

Emili Altur ha mostrat la seua predisposició al fet que la Diputació intervinga d’una forma més activa i dinàmica en la fi del conflicte colombià, així com a concretar la continuïtat del treball de suport de la Corporació.

Rosa Yolanda Villavicencio, com a representant d’Aesco, ha informat al diputat de la situació de renegociació que viu el país. “Després de la victòria del no en el plebiscit, hi ha hagut un gran emergir ciutadà que lluita per la pau. Moltes persones es van abstenir o van votar en contra del procés perquè estaven en contra de la politització de la pau al voltant de la figura del president i rebutgen les polítiques neoliberals del mateix”, ha explicat Villavicencio.

A més, els representants d’Aesco han convidat a Emili Altur a un fòrum de Cooperació i Immigració que se celebrarà el 10 de desembre i en el qual es divulgarà un estudi sobre els colombians en l’exterior en situació de postconflicto.

 

Moció de suport al procés de pau

El passat mes de setembre, el ple de la Diputació va aprovar per unanimitat la moció per a recolzar el conflicte armat en el país i es va convertir així en la primera institució valenciana a mostrar el seu suport al procés de pau de Colòmbia. El diputat de Cooperació ha afirmat que “des de la institució provincial continuarem recolzant la pau a Colòmbia perquè es puga posar fi conflicte armat intern que dura més de 50 anys i ha provocat milions de víctimes”.

 

Conflicte armat a Colòmbia

El conflicte armat a Colòmbia té orígens partidistes i es remunta a mitjan segle XX, en la lluita criminal entre el Partido Liberal i el Conservador, caracteritzat per l’assassinat. La mort del líder popular liberal Jorge Eliecer Gaitán, el 9 d’abril de 1948, va donar lloc a una etapa coneguda com “la violència política” que s’ha anat transformant en moltes formes de violència i ha romàs fins a l’actualitat, deixant milers de desapareguts, ferits, assassinats, desplaçats, vídues, orfes i un èxode i exili, amb violació dels drets humans que perviu en l’actualitat i que ha causat la desolació dels camps i la degradació de la dignitat humana.

El Govern de Colòmbia i las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colòmbia (FARC) han aconseguit la fase final d’un acord que constituiria els passos decisius per a aconseguir un Acord definitiu de pau, avalat per la societat colombiana, i que permeta la construcció d’una pau estable i duradora amb justícia social i ambiental que pose fi a més de mig segle de conflicte armat intern i tinga en compte el dret de les víctimes del conflicte en el marc d’una justícia transicional a una reparació completa, vertadera i justa dels danys físics, morals i materials patits.

 

ONGD Aesco

Amèrica – Espanya Solidaritat i Cooperació (Aesco) és una organització d’àmbit internacional, sense ànim de lucre, creada en 1991 i, després de vuit anys d’intensa labor, declarada d’utilitat pública. El seu objectiu és fomentar la solidaritat i els projectes de cooperació al desenvolupament entre Europa i Amèrica Llatina, així com promoure programes d’acció social dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i exclusió social.

Aquesta organització compta amb una projecció significativa atès que utilitza les oportunitats que li brinda la seua comprensió del fet migratori, el seu paper dinamitzador de xarxes de migrants i el seu reconeixement social per a la incidència en el disseny de polítiques públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =