25n
25N
25N

Lorenzo Melero, responsable de El Loco Club: "Tancar tots els locals d'oci nocturn ens sembla una mesura discriminatòria"

Diferents responsables asseguren que els locals nocturns en els quals es respecten les mesures de seguretat no suposen un risc per a la salut més enllà que qualsevol altra activitat hostalera

Lorenzo Melero, responsable de El Loco Club: "Tancar tots els locals d'oci nocturn ens sembla una mesura discriminatòria"
28/07/2020 -

L’Alcalde de València, Joan Ribó, va demanar la setmana passada el tancament de l’oci nocturn com a mesura preventiva enfront del contagi de la Covid-19 en considerar que aquest tipus de locals són un focus d’infecció. No obstant això, alguns dels locals nocturns més famosos de la nit valenciana s’han volgut pronunciar en contra d’aquesta decisió. València Extra ha parlat amb el responsable del Loco Club, entre altres locals, sobre aquesta mesura que ja és ferma a Gandia.

Alguns dels rebrots més importants des que Espanya es troba en la Nova Normalitat s’han generat en pubs, discoteques i sales nocturnes, com és el cas dels contagis massius que s’han produït tant a Múrcia com a Còrdova o Barcelona, en diferents tipus de celebracions. Un cas similar a Gandia, encara que amb menys persones contagiades, s’ha donat recentment en la Comunitat i, com a conseqüència preventiva, la localitat ha tancat tot l’oci nocturn. Què opinen els amos dels locals? Un responsable d’un famós pub-discoteca de Gandia Platja que no vol donar el seu nom conta que “la situació ja havia sigut molt dura durant el confinament, arribant fins i tot a tindre por pel tancament definitiu. Just ara que començàvem a alçar el cap, ens arriba un altre colp del qual no sabrem si eixirem”.

Aquesta decisió de manera precipitada pot acabar traslladant al carrer les trobades socials que ara se celebren en locals, però ja sense cap mena de control. Associacions d’oci nocturn.

I és que la majoria d’aquests locals porten oberts només un mes i mig però al cap i a l’últim ha sigut un mes molt atípic en l’econòmic: “estiu és el període més fort econòmicament parlant per a Gandia i consegüentment, és la temporada en la qual rebem més ingressos. Però, com era d’esperar, en aquesta situació les mesures de seguretat impliquen menys clientela, la qual cosa es tradueix en menys ingressos”, explica el mateix responsable.

Per part seua, Lorenzo Melero és amo del Loco Club, un dels locals de música en directe més famosos de tota l’oferta nocturna valenciana i que defensa que “tancar tots els locals nocturns és discriminatori”. “Tots sabem on s’han produït les irregularitats i on s’ha posat en perill la salut dels ciutadans. El més adequat seria decidir quins locals poden provocar un problema per a la salut pública i quins són aquells que poden continuar oberts perquè compleixen totes les mesures de seguretat. Tancar-los tots és generalitzar per a tallar en sec”, sentència el responsable del Loco Club.

Joan Ribó, Alcalde de València, ha volgut ressaltar que l’oci cultural no es veurà afectat i que, per tant, el tancament de l’oci nocturn no suposaria cap inconvenient per a les actuacions de teatre o musicals en directe. No obstant això, molts locals ofereixen actuacions en directe però va unit a l’oci nocturn. “Per a adaptar-nos a les normes de seguretat hem eliminat la zona de ball i hem disposat cadires i taules altes per a poder garantir les distàncies. A més de proporcionar gel hidroalcohòlic abans d’entrar i per totes les instal·lacions, també realitzem informacions explicatives per als assistents pels sistemes de so de la sala. Això implica que no tots els locals d’oci suposen un risc per a la ciutadania”, debat Melero. “Òbviament els espais tancats tenen més risc de contagi, però és una cosa que també passa en els restaurants i bars. No obstant això, en molts dels locals nocturns no es produeixen estes aglomeracions que tant s’han vist en vídeos de famoses discoteques del panorama valencià i que sí que suposen un risc per a la salut. Si saben on està el perill, haurien de delimitar-lo a eixa zona i no en un pub on perfectament es poden controlar les mesures de seguretat” recalca el responsable.

Concretament, en aquest local caben al voltant d’unes 300 persones, però, per a garantir la seguretat i adaptar-se la nova normativa, només es permeten 100 assistents. “Així i tot, no solem aconseguir el màxim permés en el local, ja que la gent té por. Perquè els clients no ballen i s’aglomeren al centre del local, hem transformat la pista de ball i hem afegit 40 taules altes amb les seues cadires. No obstant això, si algú té por i se sent incòmode, és normal que no isca i preferisca un altre tipus d’oci”, sentència Lorenzo Melero.

Les principals associacions del sector de l’oci nocturn ja van respondre el dijous a Ribó per proposar aquesta mesura. Van avisar que prendre aquesta decisió de manera precipitada pot acabar traslladant al carrer les trobades socials que ara se celebren en locals, però ja sense cap mena de control, referint-se a botellots, festes privades i trobades en cases.

El debat sobre l’oci nocturn s’intensifica després que haja confirmat aquest mateix cap de setmana que ha donat positiu en Covid-19 un cambrer d’Akuarela, la famosa discoteca del passeig marítim de la ciutat de València. Aquest cas se suma al de la discoteca Mya i Umbracle que van detectar 12 casos de Coronavirus entre treballadors de diferents àrees i que de manera preventiva van decidir suspendre l’activitat dels locals fins que acabara el rastreig de contactes. Molts dels responsables de pubs nocturns destaquen les diferències entre aquesta mena de locals i les discoteques massives, però finalment serà la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública qui prenga una decisió sobre la base de “els criteris estrictament necessaris que marquen els experts”, va assegurar la Consellera d’Interior, Gabriela Bravo, aquest dissabte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =