25n
25N
25N

Lo Rat Penat estudia denunciar per prevaricació al president de l'AVL per voler "implantar el català"

Lo Rat Penat estudia denunciar per prevaricació al president de l'AVL per voler "implantar el català"
18/07/2020 -

Lo Rat Penat estudia accions legals per presumpta prevaricació contra el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramón Ferrer, i acadèmics de la institució per tractar d'”implantar el català en la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha manifestat després l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) hagen signat un protocol de col·laboració “per una normativa inclusiva i unitària”. L’acord explicita “la voluntat de cooperació per a l’establiment d’un model normatiu de llengua comuna que siga unitari i respectuós amb la variació geogràfica”.

Sobre aquest tema, en un comunicat, Lo Rat Penat ha defensat que “el poble valencià no pot permetre que la fractura social en la qual viu ara Catalunya siga exportada a la Comunitat pels ‘talibans’ i col·laboradors del nacionalisme català”.

“Aquesta última maniobra de l’AVL, dirigida des del secessionisme catalanista per a implantar el català en la Comunitat Valenciana, és un greu incompliment de les funcions i obligacions que s’encomanen a aquesta institució i als seus acadèmics, en la Llei 7/1998 de 16 de setembre de creació de l’AVL”, ha defensat Lo Rat Penat.

L’associació ha assegurat que “els valencians no poden continuar suportant l’elevat cost econòmic del manteniment i els salaris d’uns acadèmics al servei de l’expansionisme cultural i lingüístic català.

En aquest sentit, ha censurat que tracten d'”arrogar-se una representació que no els correspon sobre el patrimoni cultural del poble valencià”. “Aquest pacte deslleial, excedint-se en les seues funcions, és una mostra de la seua inutilitat per a impulsar la llengua valenciana pròpia i genuïna”, han agregat

Lo Rat Penat ha afirmat que la llengua valenciana “la triem lliurement els valencians com a vehicle de comunicació i expressió de la nostra cultura i que ells més que ningú han de respectar”.

Lo Rat Penat ha asseverat que “aquesta nova maniobra per a la creació d’una normativa inclusiva i unitària al servei i sota els dictàmens d’entitats catalanistes fora de l’àmbit territorial, cultural i polític de la Comunitat Valenciana segueix una vegada més l’estratègia annexionista del nacionalisme català, encapçalat pel ‘president’ de la Generalitat catalana, Quim Torra, l”expresident’ Carles Puigdemont i els seus satèl·lits del tripartit que governa la Generalitat Valenciana”.

“TALIBANS I COL·LABORADORS DEL NACIONALISME CATALÀ”

“El poble valencià no pot permetre que la fractura social en la qual viu ara Catalunya siga exportada a la Comunitat Valenciana pels talibans i col·laboradors del nacionalisme català”, ha defensat, al mateix temps que ha denunciat que el president de l’AVL, Ramón Ferrer, “vol decidir una vegada més contra el poble valencià”.

“Ferrer utilitza novament de manera impròpia i il·legítima una institució que hauria d’estar al servei de la llengua valenciana impulsant la seua estima”, ha agregat.

Lo Rat Penat ha censurat que “aquest acord de l’AVL, que torna a posar en qüestió la seua utilitat, només contribueix a incrementar el rebuig i desprestigi d’una institució que novament es posa al servei de l’ideari per a la creació dels països catalans, una llengua, una nació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 13 =

bombers
bombers