25n
Orgull
Orgull

La nova Ordenança de Mobilitat Sostenible de Llíria entra en vigor

La ciutat compta a partir d’ara amb un nou marc normatiu per al foment i ús de la bicicleta, dels VMP i dels nous usos de les vies públiques

La nova Ordenança de Mobilitat Sostenible de Llíria entra en vigor
06/09/2021 -

La nova Ordenança de Mobilitat Sostenible de Llíria ha entrat ja en vigor després de la seua recent publicació en el Butlletí Oficial de la Província. L’aplicació d’aquest nou marc normatiu estableix, com a principals novetats, el foment de l’ús de la bici, la reducció de la velocitat a 30 en pràcticament tot el nucli urbà i la regulació dels VMP.

L’edil de Mobilitat Sostenible, Paco García, ha destacat que aquesta ordenança “s’adapta a les noves concepcions de trànsit del segle XXI, prenent com a referència la norma que ha desenvolupat i facilitat l’Autoritat de Transport Metropolità de València”.

Aquesta normativa, a més de limitacions en la velocitat de circulació, també inclou importants actualitzacions vinculades amb la seguretat ciutadana en les zones per als vianants i el seu desenvolupament a la ciutat, el foment de l’ús de mitjans de transport menys contaminants, com la bicicleta, o la regulació dels nous vehicles de mobilitat personal (VMP) per a garantir la convivència entre aquest tipus de transport amb els mitjans tradicionals i els vianants.

L’objectiu d’aquesta nova norma és harmonitzar els diferents usos de les vies i espais urbans, inclosos el per als vianants, el de circulació de vehicles, bicicletes, Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), l’estacionament, la càrrega i descàrrega, així com les diferents necessitats d’ús de l’espai públic relacionades amb la mobilitat.

“En aquesta legislatura hem fet una aposta decidida per millorar la mobilitat a la ciutat de Llíria i garantir la seguretat dels vianants. Hem ampliat, millorat i generat nous aparcaments dissuasius, reduint l’impacte dels vehicles en el centre del nucli urbà. A més, s’ha encarregat l’elaboració d’un Pla Director de la Bicicleta, amb la fi també de millorar la xarxa de carrils bici, i s’ha impulsat un Pla de Mobilitat Urbana i, ara, s’ha generat una nova normativa que faça compatibles les diferents necessitats i usos”, ha explicat el regidor.

Totes les mesures adoptades tenen, igualment, com a objectiu la protecció del medi ambient, tractant de reduir les emissions tòxiques dels vehicles tradicionals que amenacen, entre altres qüestions, la qualitat de l’aire, i garantir al mateix temps la seguretat viària i la salut de les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =