25n
25N
25N

Les pluges acumulades des de l'1 d'octubre superen el valor normal

Les pluges acumulades des de l'1 d'octubre superen el valor normal
24/01/2020 -

Les pluges acumulades des de l’1 d’octubre fins al 21 de gener de 2020 superen en un 19 per cent el valor normal per a aquest període, ja que s’han recollit 334 litres per metre quadrat, quan el normal per a aquest termini són 281 l/m², segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

L’AEMET destaca que entre el 15 i el 21 de gener les precipitacions van afectar a tota Espanya i excepte a Canàries, es van superar els 10 litres per metre quadrat en gran part de l’altiplà nord, en una franja que abasta des de La Manxa fins a Las Vegas del Guadiana i el sud de Badajoz, i en àrees d’Andalusia.

A més, van passar de 60 litres per metre quadrat en l’oest de Galícia, a les Balears, a Girona, Barcelona, Tarragona i Comunitat Valenciana, en àmplies zones de Terol i Saragossa, i en àrees d’Albacete i Múrcia.

Fins i tot s’han aconseguit els 150 litres per metre quadrat a Girona i el nord de Barcelona, en una zona compresa entre Tarragona, Terol i Castelló, a València i nord d’Alacant, i a Mallorca i Menorca.

L’AEMET ha destacat les precipitacions registrades en els observatoris de Tortosa, amb 224 litres per metre quadrat; Girona-Costa Brava, 166 litres per metre quadrat; Barcelona-aeroport, 142 litres per metre quadrat; Menorca-Mahón, 108 litres per metre quadrat; València II, 106 litres per metre quadrat; València aeroport, 89 litres per metre quadrat i 79 litres per metre quadrat a Múrcia Alcantarilla i Palma-Son San Joan.

Així mateix, informa que més enllà del període comptabilitzat, també es van registrar precipitacions a Balears, Fuerteventura, i en bona part de la Península. En concret, van superar els 10 litres per metre quadrat en el nord de Lugo i Astúries, a Osca i Catalunya, en el sud i l’oest d’Andalusia, en el nord-oest de Badajoz, en zones de València, en la serra de Segura i en punts del Sistema Central.

Les precipitacions van arribar als 60 litres per metre quadrat en el nord de Girona i en zones d’Osca, Lleida i Tarragona, arribant fins i tot a superar els 100 litres per metre quadrat al Pirineu gironí.

Les quantitats acumulades estan per damunt dels seus valors normals a les illes de Mallorca i Menorca i en la major part de la península Ibèrica exceptuant el quadrant suroccidental.

Per zones, al llarg de l’any hidrològic, les precipitacions dupliquen el seu valor normal en el sud de València i nord d’Alacant, en una àrea entre Tarragona i Lleida, i puntualment en el sud de Mallorca i en el límit entre les províncies de Granada, Almeria i Múrcia.

Per contra, acumulen més d’un 25 per cent de dèficit les precipitacions en el sud-oest d’Andalusia, de Toledo i de Burgos, en una franja que abasta el sud de Badajoz i nord de Còrdova, i en la major part de Canàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 16 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus