25n
25N
25N

Les pluges acumulen més de 60 l/m2 fins a les 11.30 hores en la Comunitat Valenciana

Oliva ha sigut el municipi que més pluja ha acumulat, amb més de 64 litres

Jorge Gil / EP

Les pluges acumulen més de 60 l/m2 fins a les 11.30 hores en la Comunitat Valenciana
22/10/2019 -

Les precipitacions provocades per la presència d’una Depressió Aïllada en Nivells Alts de l’Atmosfera (DANA) en el que va de dimarts superen ja els 60 litres per metre quadrat en diversos observatoris de la Comunitat Valenciana, i els 40 litres per metre quadrat (l/m2) a Balears, segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, amb dades provisionals fins a les 11.30 hores, Oliva (València) ha recollit 64,3 l/m2; Pego (Alacant), 62,8 l/m2; Xàbia (Alacant), 48,2 l/m2; Santa María de Camí (Balears), 41 l/m2; Xàtiva (València); Barx (València) 40 l/m2; Palma-port (Balears), 34,5 l/m2; Llucmajor (Balears), 33 l/m2; Alcoi (Alacant), 32,6 l/m2 i San Javier (Múrcia),31,8 l/m2.

Aquest dilluns les precipitacions més abundants es van recollir a Mallorca, i la màxima es va registrar a Escorca (Lluc), amb 42,5 l/m2 i Palma-aeroport, 40,9 l/m2.

La DANA va arribar durant la nit del dilluns al dimarts al sud-oest de la Península des d’on es desplaça cap a l’àrea mediterrània. Aquesta situació en les capes altes se sumarà a una borrasca en nivells baixos de l’atmosfera que dóna lloc a una ciclogènesis que s’iniciarà en el nord d’Algèria i que estén les baixes pressions aquest dimarts i dimecres al Mediterrani occidental, nord-est peninsular i, posteriorment al Cantàbric oriental.

D’aquesta manera, aquest dimarts i dimecres les precipitacions seran localment fortes i persistents en àmplies zones del terç oriental peninsular i Balears. Precisament aquest dimarts, l’AEMET preveu precipitacions torrencials de les províncies costaneres catalanes i hi haurà menor probabilitat en el nord de la Comunitat Valenciana.

El dimecres 23 seran probables les pluges intenses a primeres hores en el nord-est de Catalunya i posteriorment en el Cantàbric oriental i les majors quantitats de precipitació s’esperen en el nord-est de Catalunya, on durant aquests dies es poden superar els 300 litres per metre quadrat de precipitació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 7 =