caixa popular

Llum verda per a la finalització de la Residència i Centre de Dia de Paterna


Juanma Ramón, regidor de Serveis Socials: “És un projecte pel qual s’està lluitant moltíssim des de la regidoria perquè siga una realitat, d’esta forma donarem resposta a una reivindicació històrica i necessària per a Paterna”.

Llum verda per a la finalització de la Residència i Centre de Dia de Paterna

31/07/2017 -

La Diputació de València ha aprovat la concessió d’una ajuda a l’Ajuntament de Paterna, per valor de 1.599.287,72 euros, per a la finalització de la segona fase de la Residència i Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional. Un projecte que s’emmarca dintre del programa d’inversions en serveis i infraestructures socials mitjançant la col·laboració establerta entre la Diputació de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Paterna dirigida per Juanma Ramón.A Paterna es varen iniciar les actuacions de construcció d’un gran centre social que no s’acabà d’executar. Ara, podrem finalitzar esta infraestructura, infrautilitzada durant anys per posar en marxa, finalment, esta Residència per a les persones amb diversitat funcional.

Es tracta d’una iniciativa conjunta en una matèria que resulta clau en les polítiques del Botànic, de la Diputació i de la regidoria de Serveis Socials de Paterna.

La col·laboració entre administracions es produirà en tres nivells: El consistori aporta els terrenys, la Diputació invertix en la construcció, i la Generalitat dotarà els centre de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal.Per la seua banda el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Paterna, Juanma Ramón, ha manifestat: “Amb els fons de la corporació provincial finalitzarem les obres inacabades perquè este centre social siga finalment una realitat per als veïns i veïnes de Paterna. És un projecte prioritari per a la nostra regidoria, I ara, després de mesos de treball i l’aprovació del conveni per part de l’Ajuntament, ja està tot enllestit per a encetar la Licitació de la redacció del projecte i la construcció per al 2018.

D’esta forma donarem resposta a una reivindicació històrica i recuperem una infraestructura abandonada durant anys i tan necessària per a Paterna i la comarca de l’Horta Nord.

En concret, la instal·lació constituïx una reivindicació històrica dels veïns i veïnes del municipi. Fa gairebé huit anys varen començar les obres per a la seua construcció sota el paraigua d’ajudes rebudes dintre del Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació, però el projecte va quedar inacabat, completant tan sols l’edificació d’un primer mòdul i del centre de dia, de manera que molts usuaris s’han vist obligats a desplaçar-se durant estos anys fins a Xàtiva per poder rebre la prestació d’este servei.Ara, una vegada es reprenguen els treballs, este centre social de Paterna incrementarà en 24 el nombre de places disponibles per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, que s’uniran a les 12 ja existents. L’actuació de la institució provincial, avalada per una inversió d’1,6 milions d’euros, permetrà finalitzar una infraestructura que va quedar en l’aire en 2010, quan es varen paralitzar les obres que s’havien iniciat un any abans.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris