25n
25N
25N

LLUM FESTIVAL 2020: La segona edició del festival de Patrimoni històric i música antiga tanca sent un rotund èxit

LLUM FESTIVAL 2020: La segona edició del festival de Patrimoni històric i música antiga tanca sent un rotund èxit
15/08/2020 -

El festival, celebrat les nits del 4 al 9 d’agost, ha aconseguit sorprendre una vegada més al públic assistent, dins del ja reduït aforament per les normatives sanitàries.

Jota Martínez i Vicent Sesé, ambdós codirectors del festival, asseguren sentir-se impressionats i molt satisfets en com una vegada més el programa del festival ha aconseguit reafirmar la intenció de Llíria per promocionar el patrimoni històric a través de la música, i al seu torn, fer honor al seu segell UNESCO.

Milo Ke Mandarini, Capella de Ministrers, Piacere Dei Travesi, Mara Aranda, Axabeba i DeMusica Ensemble són els grups que han aconseguit fer enlluernar aquesta edició del festival a través de vessants tan variades com poden ser la música sefardita, medieval o renaixentista, entre altres.

D’una banda, Jota Martínez recalca la bona recepció per part del públic, “Les expressions d’interés, l’alegria i els aplaudiments, s’han convertit en la tònica general del festival”, d’altra banda, Vicent Sesé destaca la tècnica i qualitat dels grups musicals, “No només investiguen la música antiga, sinó que són capaços de mostrar-la i adaptar-la de forma contemporània per mitjà d’un gran talent i creativitat”.

Carlos Mangraner, integrant del grup Capella de Ministrers, assegura que aquest festival és un gran exemple de “com la música i la cultura es pot portar avant a pesar de les adversitats, i com aquesta serveix per a unir i garantir la unió de la societat en moments tan difícils”.

Manuel Civera, Alcalde de Llíria, destaca l’esforç des de l’àrea de turisme i patrimoni per aconseguir materialitzar una vegada més la fusió del patrimoni històric de Llíria, com és l’església de la Sang, amb la música, convertint aquest monument nacional en l’escenari del qual podria ser un dels millors festivals de música antiga a Espanya.

El LLUM FESTIVAL 2020 és el resultat de la fusió dels conceptes “Músicas del mundo” i “Patrimonio històric i música antigua”, corresponents a anteriors festivals, com són el Llumfest i El Dessenllaç

A pesar de les dificultats sanitàries i socioeconòmiques ocasionades per la pandèmia, l’Ajuntament de Llíria ha aconseguit portar avant este gran punt en l’agenda cultural de la ciutat gràcies al suport de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca “;Mediterranew Musix” i de l’Institut Valencià de Cultura.

El principal objectiu del festival ha sigut fer valdre la investigació de la música antiga, i com aquesta ha aconseguit desxifrar molts dels nexes que ens uneixen amb altres pobles i cultures del mediterrani: Per açò mateix, és que aquest LLUM FESTIVAL 2020 s’ha dedicat a la ciutat de Beirut, capital de Líban, on va succeir una tràgica explosió el mateix dia en què començava el festival.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 7 =