25n
Orgull
Orgull

Lluís-Anton Baulenas guanya el ‘Ciutat d’Alzira’ amb una novel•la irònica, carregada de crítica social

La Diputació recolza la convocatòria d’aquest certamen considerat com un dels més complets i rellevants del panorama literari valencià en llengua pròpia

Lluís-Anton Baulenas guanya el ‘Ciutat d’Alzira’ amb una novel•la irònica, carregada de crítica social
13/11/2016 -

L’escriptor Lluís-Anton Baulenas és el guanyador del XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb l’obra Amics per sempre.Relat d’un personatge que torna a la Barcelona preolímpica després de viure la guerra de l’antiga Iugoslàvia. L’eufòria dels seus conciutadans contrasta amb la crisi personal que pateix. Amics per sempre és, també, una denúncia de la passivitat dels governs i de les institucions internacionals davant de la guerra dels Balcans i, per extensió, de qualsevol guerra.

El XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha estat per a Andreu Escrivà per Encara no és tard, una anàlisi sobre les claus per entendre i aturar el canvi climàtic. El XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, l’ha guanyat Jaume Subirana amb l’obra Cafarnaüm; mentre que Eva Baltassar ha estat distingida amb el XI Premi de Poesia Ibn Jafadja, per Neutre. D’altra banda, Toni Cabo ha rebut el I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna amb l’obra Nanuq. La guardonada amb l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut Marta Buchaca, per Una família normal; Silvestre Vilaplanaha merescut el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Els colors de l’arc de Sant Martí, i Carles Cano, autor d’El desbaratat conte dels fesols màgics, ha estat guardonat amb el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Els guanyadors de les huit modalitats convocades pel certamen varen recollir en la nit del divendres els seus guardons i l’escultura dissenyada per Manuel Boix, durant la celebració del sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

L’acte va estar conduït per Eugeni Alemany i la companyia Las Reinas Magas. Al mateix hi varen assistir prop de 800 persones, entre les quals destaca la presència de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, a més d’un nombrós públic dels àmbits de la política, la cultura, l’economia i l’educació.

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Cultura, dóna suport a la convocatòria d’aquest certamen literari considerat com un dels més complets i rellevants del panorama literari valencià en llengua pròpia, que compta, a més, amb una important dotació econòmica per als guardonats.

 

Més obres i major dotació en premis

A la XXVIII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira destaca el reeixit augment en el nombre d’originals rebuts. Mentre que el 2015 van ser 113 les obres presentades, enguany n’han estat 209. A més, en aquesta edició també s’ha incrementat la dotació econòmica total, 71.500 euros, ja que s’ha incorporat el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, de projecció internacional, a les set categories anteriors. Premi homenatge a una de les figures més significatives de les arts plàstiques, molt vinculada a la ciutat d’Alzira. Artista multidisciplinar, va deixar la seua inconfusible petjada, tant a nivell personal com artístic. Solbes (Alcoi, 1960 – Alzira, 2009) va il·lustrar nombrosos llibres de literatura infantil i juvenil, alguns dels quals són considerats àlbums de factura impecable i gran virtuosisme.

Aquestes novetats refermen la solidesa d’uns guardons que segueixen despertant, any rere any, l’interès de la societat i del teixit empresarial i associatiu de la comarca. Confirmant que els Premis Literaris Ciutat d’Alzira són un certamen de rellevància social i culturalque des de fa 28 anys fomenta la producció literària en la nostra llengua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =