25n
25N
25N

La Llotja, les Torres de Serrans i les de Quart reobrin aquest dimarts les seues portes, gratis de moment

La Llotja, les Torres de Serrans i les de Quart reobrin aquest dimarts les seues portes, gratis de moment
08/06/2020 -

La Llotja, les Torres de Serrans i les de Quart reobrin aquest dimarts les seues portes al públic, amb el que se sumen als huit museus municipals que ja van tornar a rebre visitants el passat 21 de maig amb l’aplicació del Pla per a la transició cap a una nova normalitat en l’àmbit territorial de València, en la desescalada del coronavirus. L’entrada serà de fins a 16 persones i gratuïta fins a la implantació del pagament per datàfon o internet.

Segons ha subratllat la regidora de Recursos Culturals, Gloria Tello, en un comunicat “són monuments molt importants de València, que reben l’interés de moltes de les persones que ens visiten i per això ens hem implicat des de la Regidoria de manera molt especial en la seua posada a punt per a la nova normalitat”.

Aquests monuments tindran els mateixos horaris que els museus i obriran de 10.00 a 14.00 hores els dimarts, dimecres i dijous; de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores els divendres i dissabtes; de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i els dilluns romandran tancats al públic.

La limitació de centres i horaris respon a la necessitat d’incrementar el personal d’atenció al públic assignat en cada centre per a garantir que es complisquen les mesures d’higiene i de distanciament interpersonal a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit, es permetran visites individuals o en grups inferiors a 16 persones. Pel que respecta al pagament de l’entrada, serà gratuïta fins que no es culmine la implantació del pagament mitjançant datàfons o a través d’Internet.

Els i les visitants hauran de tindre en compte unes certes condicions i complir determinats requisits per a poder accedir als museus: serà obligatori acudir amb màscara individual i no llevar-se-la en cap moment; s’haurà de mantenir la distància mínima de seguretat de dos metres durant la visita; per a accedir al recinte serà obligatori llavar-se les mans amb gels hidroalcohòlics i hauran de seguir totes les indicacions del personal del museu, ja que s’han establit recorreguts unidireccionals de visita.

No obstant això, continuaran les activitats online que es van iniciar després del tancament dels museus per la declaració de l’estat d’alarma. Així, la iniciativa virtual #Museusacasa es manté, a través de la web Cultural València i les xarxes socials municipals, que continuaran publicant diàriament notícies i activitats que es realitzen online a proposta dels diferents centres.

Gloria Tello ha manifestat que el consistori treballa “per a reobrir els monuments històrics de la ciutat amb les màximes mesures de seguretat tant per al personal treballador com per als visitants”.

L’Ajuntament de València, en aplicació de la normativa, va decidir recuperar de manera gradual l’activitat cultural de la ciutat amb la reobertura dels seus museus i monuments de manera que es preservara la salut pública.

El passat 21 de maig van obrir al públic un total de huit museus de la xarxa municipal: la Casa-Museu Benlliure, la Casa-Museu Vicente Blasco Ibáñez, el Centre Arqueològic de l’Almoina, el Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Ciutat, el Museu de l’arròs, el Museu d’Història de València i el Palau de Cervelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 10 =