25n
25N
25N

L'Ajuntament de Llíria i EHang signen un acord de cooperació tecnològica

L’objectiu és impulsar el transport de mercaderies mitjançant drons

L'Ajuntament de Llíria i EHang signen un acord de cooperació tecnològica
11/03/2020 -

L’Ajuntament de Llíria ha signat hui un protocol de col·laboració estratègica amb EHang, fabricador xinés de drons i líder mundial en l’operació de drons de transport i taxis aeris per al desenvolupament d’activitats relacionades amb aquesta tecnologia.

L’acord ha sigut signat per l’alcalde Manuel Civera i Victoria Jing Xiang, CEO d’EHang España, amb la presència d’Israel Quintanilla, professor de la Universitat Politècnica de València (UPV); Hu Huazhi, CEO i president d’EHang en l’àmbit global; Li Fei Jo, director d’EHang per a Europa; i Antonio Mota, CEO de Zángano, pertanyent al Grup Aerosolutions, empresa espanyola impulsora del projecte UAM de Llíria juntament amb la UPV.

Està previst que els vehicles d’EHang participen en els assajos d’entrega d’equipaments d’emergència, mostres sanitàries i productes farmacèutics que es realitzaran des del polígon industrial de Carrasses, a la rodalia de l’Hospital de Llíria, així com un altre tipus de productes de primera necessitat com puguen ser aliments a zones rurals despoblades. D’igual forma, s’està treballant en projectes complementaris amb l’Hospital de Gandia en el tema relacionat amb transport de mostres biològiques i material sanitari, i amb l’Ajuntament de Benidorm en la integració del transport urbà amb drons.

Aquest protocol general d’actuació, d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat de Llíria (SUMP – “Sustainable Urban Mobility Plan”), facilitarà que els ciutadans puguen avaluar l’impacte d’aquesta nova tecnologia de transport utilitzant l’espai aeri a baixa cota, i permetrà que l’Ajuntament puga desenvolupar les normatives municipals perquè aquesta activitat es realitze de manera correcta, de tal manera que els beneficis en termes de major eficàcia, rapidesa i menor impacte ambiental que permet l’aviació elèctrica no suposen un minvament en la seguretat, tranquil·litat i dret a la privacitat de les persones.

El 28 de febrer de 2019, l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, va signar l’acord de compromís amb la iniciativa “UAM – Urban Air Mobility” impulsada per la Unió Europea per al desenvolupament d’aquestes activitats. L’objectiu final és la construcció de l'”Institut Valencià d’Aviació Sostenible”, un centre tecnològic que siga una referència a Europa, i en què es treballe en el desenvolupament de sistemes aeris segurs, eficients, sostenibles, connectats i integrats amb el sistema de transport i de mobilitat actual.

Per a això s’està treballant en un ambiciós projecte, dirigit per la UPV i coordinat per Israel Quintanilla, al qual participaran tant el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana com la Generalitat Valenciana a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, així com importants empreses espanyoles, europees i internacionals, i per al qual se sol·licitarà una subvenció de cinc milions d’euros a la Comissió Europea, en el marc del programa de finançament Horitzó 2020.

El passat 17 de maig de 2019, l’Ajuntament de Llíria va realitzar una presentació preliminar del projecte a Brussel·les, durant l’assemblea anual de les “Smart Cities” europees. El 4 de desembre de 2019, es va ratificar a Amsterdam aquest compromís a la reunió de treball amb els representants de les 42 ciutats europees que participen en la iniciativa que impulsa la Comissió Europea.

Llíria presenta els avantatges d’una infraestructura ben establida, una cultura oberta, un excel·lent entorn per a fer negocis, etc., el que la converteix en una opció preferida per a la innovació i començar nous projectes.

EHang (Nasdaq:EH) és el líder mundial de mobilitat aèria urbana i està treballant des de 2016 en una solució tecnològica “Smart City 3D Mobility” utilitzant drons per al transport de paqueteria i de persones de forma completament autònoma.

EHang també és coneguda per la realització d’impressionants “show aeris nocturns” amb drons, als quals més de 2.000 aeronaus volen simultàniament oferint espectacles d’una vistositat i colorit impressionants. Amb aquesta iniciativa de col·laboració, s’espera també poder utilitzar aquesta tecnologia per a realitzar exhibicions a Espanya i altres països d’Europa.

Per al desenvolupament de les activitats d’investigació, desenvolupament i certificació s’espera comptar amb la col·laboració de la Direcció General d’Aviació Civil i de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA), als quals els va ser presentat el projecte el mes de febrer passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 5 =

CCCC
activem alfafar