Llíria tanca el primer taller d'estudis musicals amb la UIMP

L'alcalde Manolo Civera va entregar els diplomes a l'alumnat participant

Guardar

Entrega diplomas Taller UIMP 26.01.2020
Entrega diplomas Taller UIMP 26.01.2020

Llíria ha acollit el primer Taller Superior d'Estudis Orquestrals dins dels cursos que oferix la Universidad Internacional Menéndez Pelayo de València. La iniciativa s'engloba dins del projecte que l'Orquestra de la UIMP, conjuntament amb l'Ajuntament, està desenvolupant sota el títol de “Internacionalización de la Música Española”.

L'alcalde Manolo Civera va assistir a l’entrega de diplomes a l'alumnat participant, junt amb el director de la Menéndez Pelayo a València, Agustín Domingo, el coordinador del Taller i director titular de l'Orquestra Simfònica UIMP Vicent Pelechano i el president de la Unió Musical de Llíria José Vicente Pedrola.

El primer edil va valorar “molt positivament este projecte de col·laboració amb la UIMP, que demostra que la nostra ciutat té la capacitat i potencial perquè el talent musical puga formar-se sota el paraigua de la universitat, i que ens permet explorar activitats perquè els nostres músics, després del conservatori superior, no s'hagen d'anar a altres països per a rebre este tipus de preparació universitària”.

Per part seua, Agustín Domingo va destacar que “és una iniciativa innovadora per a la UIMP perquè es desplaça de la seua seu a València a altres municipis, on hi ha com a Llíria una gran tradició musical de nivell universitari, per la qual cosa enfortirem este tipus d'activitats acadèmiques, en les quals el coneixement i la societat es donen a mà”.

Igualment, Vicent Pelechano va ressaltar que amb este taller “s'inicia un cicle molt interessant per als músics com un complement per a la formació reglada que tenen en els conservatoris amb el segell de qualitat de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo junt amb les societats musicals de Llíria i el conservatori municipal”.

El I Taller Superior d'Estudis Orquestrals de la UIMP, celebrat en les instal·lacions de la Unió Musical de Llíria, buscava aprofundir en el treball del repertori orquestral d'alguns compositors del segle XIX i XXI, focalitzat en el so. El curs permetia obtindre als seus participants 1 crèdit ECTS amb un total de 25 hores reconegudes.

Destacats