25n
25N
25N

Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

En l’última sessió plenària, l’Ajuntament es va adherir també a la iniciativa ‘Nit Mediterrània de les Investigadores’, impulsada per la Unió Europea

Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència
11/02/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha volgut sumar-se, un any més, a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Aquesta efemèride, que se celebra hui, 11 de febrer, reivindica el seu paper per al creixement de la comunitat científic-tecnològica, així com la necessitat de garantir a aquest col·lectiu un accés equitatiu al món de la ciència.

La pandèmia de la COVID-19, a més, no ha fet més que reafirmar la participació directa i activa de moltes dones en el desenvolupament de tècniques per al coneixement i l’erradicació del virus. Per això, “la societat necessita que continuem reduint les desigualtats en aquest camp a través de noves polítiques actives i de conscienciació”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Vallivana Murgui.

El compromís de Llíria amb aquesta causa és total i, tal com es va acordar en l’última sessió plenària, la ciutat s’ha adherit a la ‘Nit Mediterrània de les Investigadores’. Aquesta iniciativa, que forma part del projecte ‘MEDNIGHT 2021’ de la Unió Europea, té com a principals objectius fomentar la vocació científica entre la joventut, crear un espai de visibilitat per a la tasca de les dones investigadores del Mediterrani i generar una identitat ferma i sòlida per a la Ciència del Mediterrani.

El projecte està previst es desenvolupe el mes de setembre, encara que es podrien modificar les seues dates i característiques en funció de l’evolució sanitària. Aquestes activitats, dotades del segell “Ciència Mediterrani”, es podrien emmarcar dins de diverses àrees com la geologia i biodiversitat, mar i contaminació, clima i energies netes, dieta i alimentació, vida i salut, història i patrimoni, científiques pioneres i futur.

La regidora Vallivana Murgui, ha recalcat la importància que “els països de l’Arc del Mediterrani fomenten l’intercanvi d’experiències i coneixements a través de pilars bàsics per al progrés social, com són la ciència i la igualtat”.

“Perquè les persones joves, i especialment les dones, se senten atretes per la ciència hem de crear per a elles un espai de reconeixement i pertinença, que, a més, ens proporcionaran estratègies per a enfrontar-nos al repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 5 =