25n
25N
25N

Llíria serà 'Ciutat 30' en la majoria dels seus carrers

L’Ajuntament realitzarà, en els pròxims mesos, canvis en la senyalització viària, millorant també els aparcaments dissuasius, accessos a la ciutat i carrils bici

Llíria serà 'Ciutat 30' en la majoria dels seus carrers
09/03/2021 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Llíria, Paco García, ha confirmat que “a partir del mes de maig la circulació pels carrers de la ciutat es limitarà a 30 quilòmetres per hora“. Amb la nova ordenança de mobilitat, els vehicles, inclosos bicicletes i patinets, no podran superar ixa velocitat en aquells carrers d’un carril amb un únic sentit, la qual cosa afectarà un ampli catàleg de vies tant del nucli urbà de la localitat com de les diferents urbanitzacions del municipi edetà.

Solament es podran depassar aquestes restriccions de velocitat en punts molt concrets, com els accessos a Llíria des de l’Autovia CV-35 per Benissanó o pel doble viari ‘Pla de l’Arc-Censals’ que dona accés al nucli urbà.

L’objectiu, a més d’adaptar la velocitat a la nova normativa de circulació, és millorar la seguretat viària i limitar el volum d’emissió de sorolls i de partícules nocives que desprenen els vehicles. “Igualment, volem animar a la ciutadania perquè compatibilitzen la seua mobilitat amb altres mitjans de transport menys contaminants”, ha recalcat l’edil de Mobilitat Sostenible.

En aquesta línia de millora de la seguretat viària i de la mobilitat urbana en la localitat, García ha afegit que “es desenvoluparan diverses actuacions per part de l’Ajuntament en la dotació de nous aparcaments dissuasius i actuacions de reforma en els ja existents, com el de recent creació en la zona de l’antiga estació de RENFE”. També es procedirà a la recuperació del doble accés pel carrer Pla de l’Arc i a la construcció d’un nou accés a la urbanització de Puig-i-Lis des de la carretera CV-25, en la zona de El Prat.

Finalment, des de l’Àrea de Mobilitat Sostenible assenyalen que estan treballant en la redacció del Pla Director de la Bici, en un projecte per a incrementar la disponibilitat de carrils bici en el nucli urbà i fomentar, així, l’ús d’altres maneres de desplaçament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =

museo prehistoria
museo prehistoria