25n
25N
25N

Llíria se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

Representants de l’Ajuntament i de la Falla Convento Jerusalén visiten la zona reforestada a la Concòrdia

Llíria se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient
05/06/2020 -

L’Ajuntament de Llíria s’ha sumat hui a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una visita a la zona reforestada fa quasi uns quatre mesos per la Falla Convento Jerusalén de València, a una partida de la muntanya de la Concòrdia. En l’acte han participat l’alcalde Manolo Civera i la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, així com representants de la comissió fallera.

En esta commemoració, el municipi de Llíria pretén traslladar el missatge de la importància de cuidar els nostres boscos, dins del compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. De la mateixa manera, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, s’ha volgut acostar la música a la mateixa naturalesa, amb una actuació en directe d’un grup d’intèrprets de l’Escola Música Temprana.

L’alcalde Manolo Civera ha assenyalat que esta jornada “ens ha de convidar a reflexionar, amb una altra mirada, sobre la vertadera necessitat de cuidar els nostres boscos, per tots els beneficis que ens aporten, i que tenim la responsabilitat de preservar el nostre entorn natural per a les generacions futures, per la qual cosa també volem aprofitar hui per a agrair iniciatives com la de Convento Jerusalén”.

La comissió fallera ha impulsat este projecte pioner per a la plantació de 1.000 arbres mediterranis en la superfície arrasada per l’incendi de 2012, que va calcinar més de 2.000 ha. al terme de Llíria.

En este sentit, el seu president, Francisco Segura, ha assegurat que amb esta acció de reforestació “pretenem ajudar a compensar l’empremta de carboni que també genera la nostra activitat festiva, i contribuir així a la conservació del medi ambient”.

En el projecte de preservació de la zona forestal també està col·laborant l’Associació Podem, dedicada al suport de persones amb diversitat intel·lectual, i que està desenvolupant una magnífica tasca de manteniment de la plantació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + setze =