25n
25N
25N

Llíria sancionarà amb fins a 3.000 euros el depòsit indegut de residus

Llíria sancionarà amb fins a 3.000 euros el depòsit indegut de residus
26/11/2019 -

La regidora de Gestió de Residus, M. Cruz García, ha anunciat que l’Ajuntament de Llíria ha posat en marxa una campanya especial de vigilància per a evitar la creació d’abocadors incontrolats.

L’edil ha lamentat que aquestes conductes incíviques: “a més de la mala imatge que donen en la població i les molèsties que causen, suposen important despesa extra per a les arques municipals”.

En aquest sentit, ha recordat que “el mes d’agost ja es va haver de fer campanya especial de neteja d’abocadors incontrolats que va tindre un sobrecost de 6.000 euros per als veïns de Llíria, i dos mesos després hem hagut de fer una segona actuació d’emergència en diferents punts del terme municipal”.

A més, ha volgut deixar clar que “les plataformes i cartells que indiquen la ubicació d’un punt net no són ecoparcs mòbils, per tant, les persones usuàries que no facen un bon ús d’aquests espais poden ser sancionades amb multes de fins a 3000 euros“.

Per això, també recorda que existeixen diversos serveis per a depositar les restes de poda, andròmines i estris vells, i l’ecoparc situat en el polígon de Rascanya que obri de dilluns a dissabte de 08.00 h a 20.00 hores.

Noves rutes de recollida en urbanitzacions

Igualment, la regidora M. Cruz García ha informat que el servei de recollida de poda i andròmines en urbanitzacions “es realitzarà un únic dia en cada zona per a optimitzar-lo i millorar la prestació als usuaris”. Aquest ha quedat dividit en cinc àrees:

  • RUTA 1

Dia: Dilluns

Urbanitzacions: el Regalon, l’Avenc, l’Alt de Botigueta, Safareig, la Canyada de Cofites, el Secanet.

  • RUTA2

Dia: Dimarts

Urbanitzacions: la Maimona, el Corral d’Albert, Verger de Sant Miquel, Jardí de Lauro, el Corral de la Marquesa, Formidables, Puig-i-lis, Oasi de Sant Vicent, Sant Vicent, el Caramello, la Casa Canyada.

  • RUTA 3

Dia: Dimecres

Urbanitzacions: Sant Gerard, la Clotxa del Cossi, Montejarque, Vall de Llíria, la Canyada de Tello, Edeta, la Xelvaneta, Gelardo, Montblanc, Colònia El Romeral.

  • RUTA 4

Dia: Dijous

Urbanitzacions: La Buitrera, la Volta, els Travesses, Paralujo, Montecollado, Sant Miquel, Montaragó, Montcati, Bonaire i Carabassí, la Canyada del Sergent.

  • RUTA 5

Dia: Divendres

Urbanitzacions: Colladico dels Gossos, el Cabeço de l’Àguila, Camp Llíria, la Foia de Marco, la Mont-ravana, la Joliesa, el Pedrer, la Basseta del Vaquer, el Palmerar, la Lloma Roja, Els Arcs, Cigarreta 50, el Corral de Fatxenda, el Pla de Calbo, Edeta.

En el cas de les següents urbanitzacions, la recollida només d’andròmines es realitza els dimecres igual que en el nucli urbà: Edeta, Vall de Llíria, Gelardo, la Clotxa del Cossi, Sant Gerard, Montejarque, Jardí de Lauro, Puig-i-lis, l’Avenc i Verger de Sant Miquel.

D’altra banda, és convenient recordar les normes en els serveis gratuïts de recollida d’andròmines i poda. En el primer es pot avisar per a la seua prestació trucant al telèfon 962798282 i només es permet deixar un màxim de 4 voluminosos per habitatge en cada servei.

Per a la recollida de la poda cal tindre en compte aquestes directrius:
– L’horari per a depositar la poda, andròmines i mobles, serà entre les 20.00 h del dia anterior a la recollida i les 8.00 h del dia establit.
– S’ha de depositar a la porta del domicili en bosses o fardells que no excedisquen els 10 kg i inferiors a 1 metre de llarg.
– Màxim setmanal de 50 kg per habitatge.
– Per a quantitats majors fins als 200 kg/dia cal portar-ho a l’ecoparc.
– L’incompliment d’aquestes normes implicarà l’adopció de mesures sancionadores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =