25n
Orgull
Orgull

Llíria reprén les obres del carrer Garcilaso dins del seu pla de regeneració urbana

Llíria reprén les obres del carrer Garcilaso dins del seu pla de regeneració urbana
23/06/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha représ les obres del carrer Garcilaso, un projecte que estava paralitzat des de desembre de 2019. L’obertura d’aquest vial permetrà millorar l’accés rodat al barri del Pic, així com regenerar una zona urbana guanyada a la muntanya.

Aquestes obres, a més de l’obertura del vial, també contemplen la pavimentació i les instal·lacions de les xarxes municipals, les obres de clavegueram i distribució d’aigua potable i l’establiment de línia elèctrica.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha explicat que “aquesta actuació suposarà una inversió de 219.149 euros, i reflecteix la voluntat del consistori per continuar fomentant la regeneració urbana dels barris més antics del municipi, que són els que requereixen una major intervenció”.

El primer edil, a més, ha volgut “demanar disculpes a les veïnes i veïns de la zona per les molèsties i incomoditats ocasionats, durant aquest any i mig, per la suspensió de les obres. “Només cal expressar el desig que els beneficis d’aquesta actuació urbana puguen compensar les dificultats patides”, ha indicat.

Oficina Xaloc

Dins d’eixa ferma aposta de l’Ajuntament per la regeneració urbana es troba, també, la creació de l’Oficina Xaloc, un servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana de la Comunitat Valenciana. Aquesta oficina, que començarà com una experiència pilot, sorgeix com un organisme col·laborador de la Generalitat per a oferir un servei integral de gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis.

Aquesta oficina Xaloc, a més, serà finançada per la Generalitat a través d’una subvenció de 69.439 euros, i s’uneix, d’aquesta manera, al Pla ARRU-Llíria que es prolongarà fins a finals de 2022, per a completar l’execució del programa d’inversions a fons perdut per a l’edificació de 20 habitatges en substitució d’unes altres, la rehabilitació de 80 habitatges i la reurbanització en zones degradades en els barris del Pic, la Torreta, el Raval i la Barceloneta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 6 =