25n
25N
25N

Llíria renova el comité d'experts sobre Memòria Històrica

Aquest òrgan desenvoluparà labors d’assessorament en aquesta matèria

Llíria renova el comité d'experts sobre Memòria Històrica
19/05/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha realitzat la renovació del seu comité d’experts sobre Memòria Històrica. Aquest òrgan, que va ser constituït el mes de juny de l’any 2018, desenvolupa labors d’assessorament en aquesta matèria dins de l’àmbit municipal, amb l’objectiu de garantir el compliment de la Llei 52/2007, de 26 de desembre, així com la Llei 16/2017 de Memòria Democràtica Valenciana.

Aquest òrgan assessor compta amb total independència i autonomia per a proposar mesures i actuacions que fomenten la Memòria Històrica, com la retirada de condecoracions que exalten la Guerra Civil i la Dictadura, la difusió d’investigacions científiques que aporten una mirada acadèmica sobre aquest camp o l’organització de jornades, congressos i tallers divulgatius.

El comité haurà d’afrontar, a més, un dels projectes locals més ambiciosos en matèria de Memòria Històrica: la identificació i exhumació de les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura enterrades en fosses comunes dins del terme municipal, i que es troba en fase de redacció dels plecs per a adjudicar els treballs d’exhumació. Un projecte en el qual, a més, compta amb la col·laboració activa de l’Associació de Familiars i Víctimes del Franquisme “Cementeri de Llíria”.

Aquest òrgan s’adscriu al Ple municipal a través de la Regidoria de Memòria Històrica que dirigeix el primer edil, Manolo Civera, i estarà presidit per Carmen Feltrer Peris. Al costat d’ella treballaran Francisco Manuel Sánchez Vidagany, en condició de vicepresident, i Jorge Romero Máñez, María José Civera Barona, Manuel Izquierdo Yago, Marita Gómez Peñarrocha i María Carmen Pardo Álvarez, que ocuparan les cinc vocalies que completen aquest comité d’experts. A més, també comptarà amb la participació de Miquel Fernández com a secretari.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha indicat que aquesta renovació “ens permet continuar treballant amb aquesta eina fonamental per al creixement de la nostra democràcia”. “Este comité continuarà comptant amb la plena col·laboració de la corporació municipal per a obrir finestres de justícia i reparació”, ha assenyalat Civera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 6 =