25n
25N
25N

Llíria recupera ocupació després de l'inici de la pandèmia

El sector industrial acapara el 70% de les noves contractacions

Llíria recupera ocupació després de l'inici de la pandèmia
04/12/2020 -

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha manifestat que el municipi “ha iniciat una senda de recuperació de l’ocupació perduda després dels efectes inicials de la pandèmia de la COVID”. El primer edil ha fet balanç sobre les dades d’ocupació en els últims mesos, en els quals ha destacat que des de juliol “s’han recuperat 282 llocs de treball”.

Civera ha recordat que les polítiques de foment de l’ocupació impulsades per l’Ajuntament des de 2015 “van permetre reduir el nombre d’aturats existent eixe any, situat en 2.840 persones, a 1.945 el febrer de 2020”.

Amb l’estat d’alarma i el confinament, l’atur va augmentar el mes de març a 2.114, arribant a 2.401 aturats el passat 30 de juny. Però la tendència negativa s’ha començat a invertir al juliol amb la recuperació de 282 llocs de treball.

“Gràcies a la posada en marxa del Polígon Industrial de Carrasses i l’arribada d’empreses, Llíria compta ara amb un motor econòmic i de generació d’ocupació, que ens permet disposar d’un mercat laboral més dinàmic i afrontar millor temps tan complicats com aquesta crisi i les seues pitjors conseqüències, amb una recuperació progressiva, mes a mes, de l’ocupació perduda per la pandèmia”, ha destacat l’alcalde.

“El municipi i les seues potencialitats continuen oferint confiança entre els inversors, i una mostra d’això l’hem tinguda aquesta mateixa setmana amb l’anunci de la firma Cecotec d’instal·lar-se en una nau logística del polígon de Pla de Rascanya”, ha afegit.

La indústria, motor de l’ocupació

De fet, el sector industrial s’ha convertit en el gran catalitzador de la contractació local, ja que acapara el 70% dels nous contractes, 803 al setembre i 868 a l’octubre, per exemple. Aquesta circumstància es dona ja des de l’any 2017, passant a ser una ciutat que depenia del sector serveis a tindre com a referent la indústria.

El sector serveis suposa ara el 20% de les noves contractacions, mentre que l’agricultura, al mes d’octubre, ha augmentat la contractació a causa de l’activació de les campanyes de recol·lecció, amb 102 contractes, i el de la construcció es manté en 43 contractes.

Quant al caràcter de l’ocupació, la contractació indefinida recull el mes d’octubre 77 contractes fixos mentre els contractes temporals van ser 1.163. En aquest sentit, Manolo Civera ha reconegut que “no és la situació ideal, però sí que ens permet tindre certa confiança en el futur quan millore la situació sanitària i econòmica”.
Afiliacions a la Seguretat Social

Finalment, l’alcalde edetà ha volgut destacar l’increment de les afiliacions a la Seguretat Social en aquests últims anys, que ha passat de 5.510 persones afiliades el 2015 a 8.153 a 31 d’octubre d’enguany, arribant al març a les 8.400. Com a dada rellevant, l’afiliació va créixer en 2.000 persones entre març de 2019 i març de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + sis =