caixa popular

Llíria rep la visita de Carmen Negrín, néta de l'últim president del Govern de la II República

El municipi està celebrant diverses activitats al voltant de la commemoració del 14 d’abril

Llíria rep la visita de Carmen Negrín, néta de l'últim president del Govern de la II República
13/04/2018 -

Carmen Negrín, néta de l’últim president del Govern de la II República Espanyola Juan Negrín, ha visitat hui Llíria on ha mantingut una trobada amb l’alcalde de la ciutat, Manolo Civera, just en la vespra del 14 d’abril, data en què es va proclamar la II República el 1931.

El primer edil, “des del compromís de l’Ajuntament amb la recuperació de la Memòria Històrica”, ha volgut “reconéixer la labor de la néta de Negrín i la fundació de què és presidenta d’honor, en la labor de divulgació del pensament democràtic i socialment avançat del president republicà que va simbolitzar la resistència enfront de la dictadura i el totalitarisme”.

Carmen Negrín també ha visitat un dels vestigis que queden d’aquella època al municipi, una pintura amb el rostre de Juan Negrín que va aparéixer en la façana d’una vivenda del nucli urbà.

L’Ajuntament de Llíria està celebrant al llarg d’estos dies diverses activitats per a commemorar el 14 d’abril de 1931. Ca la Vila ha acollit una mostra sobre els Instituts Obrers entre 1936 i 1939 i l’exposició “Un món sense cadenes: UGT en la València Republicana (1931-1939)”, mentres que el dia 18 a les 20.00 hores es projectarà també en este edifici el documental “La Guerra Civil a Llíria” realitzat per Sergio Sancho i Otman El Ablaoui.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 3 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018