25n
25N
25N

Llíria rebrà de la Diputació 100 mil euros per a projectes d'intervenció en béns patrimonials

Les subvencions es destinaran a la restauració del Pont del Vidre

Llíria rebrà de la Diputació 100 mil euros per a projectes d'intervenció en béns patrimonials
04/12/2017 -

Amb un pressupost de 200 mil euros, finançat al 50% amb una subvenció de la Diputació de València i amb fons municipals, l’Ajuntament de Llíria pretén materialitzar les obres de restauració, consolidació i recuperació de la trama urbana de la Vila Antiga, a l’espai de la torre del Pont del Vidre ubicada entre els carrers de Sant Joan de Mata i Joan d’Àustria.

Ara, apunta el regidor de Cultura i Patrimoni, Paco García, “el consistori edetà iniciarà els treballs per licitar les obres i concloure esta actuació que arranca dels anys noranta en el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de la Vila Vella (PEPRI)”.

Igualment, “es preveu que esta actuació forme part del projecte que optarà a la línia de subvencions europees a través de Fons FEDER que ha convocat la Generalitat per a la restauració de patrimoni cultural i turisme”, ha explicat l’edil.

La torre, coneguda com “Portal del Pont del Vidre”, forma part de la trama de muralla medieval de Llíria, i per tant compta amb la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC), en la categoria de Monument Defensiu. Este portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del PEPRI.

Sobre el portal ja s’han realitzat anteriorment dos intervencions: una l’any 2001, quan es va reurbanitzar la part que donava al carrer de Joan d’Àustria, i una altra el 2013 a través d’una ajuda de la Diputació de València. Així, “esperem que amb esta nova actuació que es pretén realitzar cofinançada entre Ajuntament i Diputació, siga la definitiva per recuperar este espai tan emblemàtic de la Vila Antiga”, ha afegit Paco García.

El regidor de Cultura i Patrimoni ha destacat que, “sens dubte, la col·laboració de la Diputació de València en molts projectes de la localitat farà possible que este tipus d’actuacions en el patrimoni monumental i social de Llíria puguen vore la llum”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − huit =

bombers
CCCC
bombers