25n
25N
25N

Llíria promou el treball coordinat en les actuacions de protecció de la infància

L’àrea municipal de Polítiques Inclusives i Igualtat organitza una jornada per a sensibilitzar els agents socials implicats de la necessitat d’una intervenció planificada

Llíria promou el treball coordinat en les actuacions de protecció de la infància
31/05/2018 -

L’edifici Multiusos de Llíria acollirà el pròxim 7 de juny la jornada “Infància i Adolescència: Treball en xarxa”. L’àrea de Polítiques Inclusives i Igualtat, amb la col·laboració de la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Generalitat, ha organitzat esta trobada amb l’objectiu de donar a conéixer la Comissió Tècnica Municipal de Protecció de la Infància i l’Adolescència, igual que promoure una intervenció coordinada i planificada en la protecció a estos col·lectius.

La jornada està dirigida especialment a responsables polítics, personal tècnic i professionals dels departaments de Servicis Socials, Sanitat, Educació, Joventut i Seguretat de la comarca del Camp de Túria.

La regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social, Vallivana Murgui, ha manifestat que a través d’esta iniciativa “volem posar en valor el treball en xarxa a l’hora d’abordar situacions de risc per a la infància i l’adolescència, però al mateix temps sensibilitzar els agents socials i administracions sobre la importància de promocionar l’alfabetització emocional i el vincle afectiu entre famílies com a ferramenta fonamental de prevenció de situacions de desprotecció”.

La jornada començarà a les 10.00 hores del dijous 7 de juny. Una taula redona abordarà la coordinació des de la perspectiva dels drets de la infància i l’adolescència. En la mateixa participaran la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i dos responsables d’este departament autonòmic, Fernando Monfort i Manolo García.

Estes intervencions tractaran la teoria de l’afecció i les seues implicacions per a la protecció; la importància de la prevenció com a element d’intervenció, la unitat familiar i la seua capacitació com a actor principal de la intervenció; la protecció, coordinació i principi de l’interés superior de la infància i adolescència; la conseqüència de la descoordinació i les diferents ferramentes per a la coordinació.

Posteriorment, Fina Navarro i Estíbaliz Moreno, de l’equip de Servicis Socials de l’Ajuntament de Llíria presentaran la Comissió Tècnica Municipal de Protecció de la Infància i l’Adolescència, la creació de la qual va ser aprovada pel ple el passat 26 d’abril, iniciativa a més prevista en la Llei de Protecció de la Infància i l’Adolescència de la Comunitat Valenciana. Igualment, s’exposarà un cas pràctic d’este òrgan.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 4 =

bombers
CCCC
bombers