25n
25N
25N

Llíria promourà l'estudi del ciberassetjament sexual a menors

Prepara, junt amb expertes internacionals en grooming, una jornada informativa per a combatre este tipus d’actuacions

Llíria promourà l'estudi del ciberassetjament sexual a menors
18/06/2018 -

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha rebut Nuria Lorenzo i Carmen Pérez, investigadores de la Universitat de Swansea (Regne Unit) i de la Universitat Politècnica de València, respectivament, per abordar l’execució en el municipi d’un programa dirigit a la informació i prevenció contra l’assetjament sexual a menors per internet, també conegut com grooming.

El primer edil ha explicat que, “dins dels compromisos adquirits amb la creació de la Comissió Tècnica Municipal de Protecció de la Infància i Adolescència, volem desenvolupar este projecte. Per això, està previst organitzar una jornada en l’últim trimestre de l’any per a posar en comú la realitat actual a Llíria i en la que participen els distints agents implicats de l’àmbit de la salut, l’educació, els servicis socials i la seguretat”.

“Després d’este primer pas, i amb el suport d’estes expertes internacionals, la nostra ciutat es podria convertir en un laboratori per a l’estudi de les mesures que es poden aplicar en la conscienciació i prevenció d’estes pràctiques en què els menors es troben totalment vulnerables”, hi ha assenyalat Civera.

Els casos d’este tipus de ciberassetjament han augmentat de manera exponencial a nivell global. A Espanya, segons dades presentades recentment, el nombre registrat de delictes d’este tipus ha passat de 92 el 2013 a 394 l’any 2017.

Segons han apuntat les doctores Lorenzo i Pérez, “els treballs d’investigació evidencien l’existència d’estratègies recurrents de comunicació que els acaçadors sexuals utilitzen per a manipular menors per internet. Estes dificulten la seua detecció amb les aplicacions i els programes comercialitzats en l’actualitat”.

“El grooming se sustenta en la persuasió comunicativa dirigida a crear una falsa confiança per part del menor en l’abusador, de manera que l’acaçador ven el component sexual com una cosa ‘beneficiosa’ per a l’assetjat, i aconseguint l’aïllament amb els seus familiars i amics. És una pràctica que, en alguns casos, es desenvolupa en menys d’una hora d’interacció amb la víctima, i en la que molts acaçadors mencionen obertament que són adults”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − un =

CCCC
torrent