25n
25N
25N

Llíria presenta les seues propostes en infraestructures educatives per al programa Edificant

Marca com a objectius la construcció d’un tercer col·legi, una escola infantil i el nou IES Camp de Túria, així com l’adequació dels centres existents

Llíria presenta les seues propostes en infraestructures educatives per al programa Edificant
08/01/2018 -

L’Ajuntament de Llíria s’ha adherit al programa de la Generalitat en matèria d’infraestructures educatives Edificant. D’esta manera, el consistori ha presentat a l’Administració autonòmica la seua proposta de construcció, adequació, reforma i equipaments dels centres educatius del municipi.

Amb este pla, Llíria rebrà, entre 2018 i 2022, el finançament necessari per a estos projectes que executarà el propi ajuntament. Estos objectius van ser acordats per unanimitat per tots els grups polítics en l’últim ple, a més de comptar amb el consens del Consell Escolar Municipal.

L’alcalde Manolo Civera ha destacat que la nova fórmula de col·laboració que oferix el pla Edificant “permetrà agilitzar la realització d’estos projectes que serviran per a resoldre unes evidents carències en infraestructures educatives de fa molts anys, amb instal·lacions antigues o massificades que no responen a les necessitats la població escolar”.

En este sentit, des de l’Ajuntament i la comunitat escolar “considerem prioritari la construcció d’un nou centre d’Educació Infantil i Primària de dos línies en el barri de Mura”. Així, “hem apostat perquè Llíria compte amb tercer col·legi públic i mantindre el CEIP Sant Vicent escometent una profunda adequació de les instal·lacions. El nou centre serviria per a absorbir l’excés de ràtio dels altres de la localitat, com el Sant Miquel, concebut per a dos línies i que des de fa anys acull tres, per la qual cosa així s’eliminarien els barracons existents”.

A més, la proposta presentada a la Generalitat contempla la reposició de l’IES Camp de Túria per a ubicar el nou edifici a la zona de Mura. Per a les actuals instal·lacions, es preveuen igualment algunes reformes. Este centre, que actualment alberga per la vesprades l’Escola Oficial d’Idiomes, serviria també per a reubicar, quan estiga construït el nou, les aules de l’Escola d’Adults de Llíria.

Un altre dels grans objectius en infraestructures educatives, és la construcció d’una escola de pública de primer cicle d’Educació Infantil. Actualment, l’oferta educativa pública es limita a dos aules de 2 a 3 anys en el CEIP Sant Vicent. “Pel que per a resoldre esta carència i donar servici a les famílies amb menors de 0 a 3 anys, fa falta este equipament que s’edificaria en uns terrenys de Villa Ángeles”, ha explicat el primer edil.

Finalment, la sol·licitud traslladada a la Generalitat a través del programa Edificant, pretén realitzar actuacions de millora en el CEIP Sant Miquel i en l’IES Laurona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 3 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa