25n
Orgull
Orgull

Llíria presenta el documental 'Els Escoles: 100 anys d'Escola Pública'

Aquesta peça audiovisual repassa la història del col·legi Sant Vicent Ferrer a través de diferents testimoniatges

Llíria presenta el documental 'Els Escoles: 100 anys d'Escola Pública'
17/06/2021 -

L’Ajuntament de Llíria va presentar ahir, en el teatre de la Unió Musical, el documental ‘Els Escoles: 100 anys d’Escola Pública’. Aquesta peça audiovisual sobre el CEIP Sant Vicent Ferrer, que està disponible en el canal de YouTube del consistori, construeix un repàs els 100 anys d’història d’aquest emblemàtic centre educatiu a través de diferents testimoniatges.

Encara que ‘Els Escoles’ van ser inaugurades l’any 1931, va anar el novembre de 1920 quan el Consell de Ministres publicava un Reial decret per a promoure la construcció d’edificis escolars en tot l’Estat, prèvia petició dels ajuntaments. D’aquesta manera, s’impulsava un pla estatal d’infraestructures educatives que seria el germen del nou col·legi de Llíria. I el maig de 1927 s’aprovava el projecte de construcció amb un pressupost de 555.999,78 pessetes. A més del seu ús escolar, durant la Guerra Civil es va reconvertir en hospital militar.

La directora de producció del projecte, Clara Martínez, ha explicat que “l’objectiu és mostrar la gran importància que ha tingut un centre pioner com el Col·legi Sant Vicent per al municipi i per a la comarca”. “Els relats que construeixen aquest documental ens ajudaran a posar en valor aqueix pensament per un ensenyament públic que va començar a Llíria gràcies a aquesta escola”, ha recalcat.

Aquest documental ha sigut desenvolupat per un equip de treball de la productora audiovisual Trencafilms, conformat per la mateixa Clara Martínez, Núria Vázquez i Jaume Verdú. Amb un exhaustiu treball de recerca han pogut recollir anècdotes que, d’una forma o l’altra, mostren l’impacte que ha tingut aquest emblemàtic edifici en la localitat.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha indicat que aquest documental “permet garantir la perdurabilitat d’aqueixes fonts orals que tant de valor històric ens aporten”. “Estic convençut que escoltar tots els testimoniatges de les persones que han passat pel Col·legi Sant Vicent ens farà valorar, encara més, el grandíssim treball i esforç que hi ha darrere del que hui dia coneixem com l’educació pública i el que ha significat aquest centre per a generacions de llirians i llirianes”, ha explicat el primer edil.

Enllaç documental: https://youtu.be/_gaktcmi_te

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − dos =