25n
25N
25N

Llíria posposa el concert Fantasia Canina davant la gran repercussió mediàtica

El Govern local reafirma el seu compromís amb el sector cultural i el benestar animal

Llíria posposa el concert Fantasia Canina davant la gran repercussió mediàtica
30/11/2020 -

El Govern de Llíria ha decidit ajornar el concert Fantasia Canina que anava a oferir la formació Ensemble d’Arts el pròxim 8 de desembre en la localitat per motius de seguretat sanitària, davant la gran repercussió mediàtica generada.

Davant la previsió que puga existir més demanda que ofereix de localitats a causa de l’interés suscitat, s’ha preferit posposar-lo per al moment en què es donen les condicions adequades per a poder albergar més espectadors amb les seues mascotes, sense posar en risc les actuals restriccions sanitàries.

Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música de la UNESCO, l’única a Espanya al costat de Sevilla, té el mandat de l’organització internacional d’apostar per la creativitat artística com la millor via de desenvolupament local i sota els principis de l’Agenda 2030.

En aquest sentit, el concert programat representa en el municipi una nova aposta per la innovació en el camp de la música, amb una actuació pensada perquè els amos de gossos puguen assistir acompanyats per les seues mascotes, amb un programa de música contemporània que inclou també alguns xicotets fragments audibles per als gossos.

Aquesta mateixa partitura va ser estrenada fa quatre anys en el municipi de Rafelbunyol amb gran èxit d’acolliment, i actuacions semblants s’han realitzat prèviament en altres ciutats del món com Nova York o Sydney.

Així, l’alcalde Manolo Civera ha volgut reafirmar “el compromís de l’Ajuntament de Llíria amb el sector cultural, un dels més afectats per aquesta crisi, i continuarem executant activitats culturals per a donar suport als seus professionals, al mateix temps que volem reconéixer el treball artístic de tots els components d’Ensemble d’Arts i del compositor de l’obra, als quals agraïm igualment la seua comprensió per la decisió adoptada”.

“Durant tota la pandèmia hem estat al costat de la indústria de la música organitzant activitats per a fer costat a diferents creadors i als quals fan possible que les obres arriben al públic. Com aquest concert, que dóna treball de manera directa al voltant de 20 famílies entre artistes, tècnics, transportistes, etc. Tot això, amb l’objectiu de promoure una cultura segura que siga compatible amb els actuals condicionants sanitaris”, ha afegit.

Igualment, el primer edil ha volgut recalcar que aquesta iniciativa “suposa també un suport a les polítiques centrades en el benestar animal, amb una activitat diferent que reforça els sentiments d’unió i respecte entre les persones i les seues mascotes, per la qual cosa la portarem avant quan puguem albergar a tots els interessats, i encara més convençuts després del gran interés suscitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + quinze =