25n
25N
25N

Llíria participa en el Festival de la Muntanya al Marroc

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha realitzat un viatge institucional per a iniciar projectes de cooperació i correcció de les desigualtats en l’entorn rural

Llíria participa en el Festival de la Muntanya al Marroc
30/07/2019 -

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha realitzat un viatge institucional al Marroc per a participar en el Festival de la Muntanya, que s’ha celebrat a la ciutat marroquina de Bouleman baix el lema “El nou model de desenvolupament i els reptes de la muntanya”.

En esta trobada, la representació espanyola s’ha completat amb la presència del president d’EsMontañas (Associació Espanyola de Municipis de Muntanya), Paco Boya; actual membre del Consell de la Vall d’Aran, que lidera el procés mundial de la muntanya a Amèrica Llatina i Àfrica.

Durant este fòrum, el municipi de Llíria, com a membre d’EsMontañas ha arribat a un acord de cooperació amb el municipi de Boulemane, líder de la Coalició Civil per la Muntanya, que aglutina a 21 municipis de les regions d’Atles i el Rif; i, també, amb el municipi colombià La Plata. Junts preveuen desenvolupar projectes que permeten corregir les desigualtats que pateixen les zones rurals, un dels problemes inclosos en l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

Segons el primer edil, “el municipalisme ha de ser la resposta per a reivindicar i corregir les desigualtats actuals, ja que es tracta de l’administració més pròxima a la ciutadania. Això ens permetrà afrontar un problema real com és el de la falta d’inversions i de serveis que pateix la població de l’entorn rural”.

Les tres ciutats que lideren aquest projecte – Llíria, Boulemane i La Plata – tenen un altre denominador comú: la música. De fet, la regió marroquina a la qual pertany Boulemane celebra diferents festivals de música de gran magnitud, que congreguen a més de 15.000 persones.

En este sentit, la música serà l’eix que permetrà un desenvolupament sostenible del projecte i obri la possibilitat al fet que els músics de les diferents ciutats visiten els festivals de música i centres de formació musical de la resta de ciutats.

“Amb este projecte, Llíria continua aportant motius de pes per a la candidatura Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de música, que ens convertirà en un referent indiscutible per a continuar desenvolupant projectes de cooperació” ha afirmat Civera.

Durant este viatge, l’alcalde de Llíria va visitar també el municipi de Azrou, on va tindre lloc una trobada amb diferents alcaldes de la província de Fez, parlamentaris i membres de la Coalició Civil de les Muntanyes del Marroc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =