25n
25N
25N

Paralitzades les obres del CEIP Sant Vicent de Llíria per l'aparició de restes romanes i d'un nou accés al refugi de la Guerra Civil

La troballa requereix una nova avaluació dels serveis tècnics de Patrimoni de la Generalitat

Paralitzades les obres del CEIP Sant Vicent de Llíria per l'aparició de restes romanes i d'un nou accés al refugi de la Guerra Civil
26/04/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha paralitzat les obres de reforma que s’estaven realitzant en el CEIP Sant Vicent, dins del Pla Edificant. Aquesta decisió, que ve motivada per l’aparició d’unes restes romanes i d’un nou accés al refugi de la Guerra Civil en el recinte, ha sigut ja comunicada a la direcció del centre per part del regidor d’Infraestructures Educatives, Paco García.

García ha indicat que la troballa d’aquestes restes patrimonials “obliga a la paralització de les obres fins que els serveis tècnics de Patrimoni de la Conselleria de Cultura delimiten les actuacions arqueològiques a realitzar”.

Les obres del CEIP Sant Vicent van ser adjudicades a finals de 2020, i van iniciar els seus treballs de remodelació el mes de febrer d’aquest mateix any. Per la seua situació geogràfica, aquestes actuacions van ser acompanyades des del principi per un seguiment arqueològic exhaustiu, amb l’objectiu d’advertir de l’aparició de qualsevol element patrimonial en el centre, tant d’època romana com de la Guerra Civil.

A principis del passat mes de març, l’equip de treball ja va descobrir una nova entrada al refugi bèl·lic de la Guerra Civil que es va construir de manera subterrània en el centre. I, poc després, en la zona on es pretén situar les aules d’Educació Infantil de 2-3 anys, també es van trobar restes de construccions d’època romana.

Per això, segons ha indicat Paco García, “la direcció facultativa de les obres ha considerat que, davant les inspeccions realitzades pels serveis tècnics de Conselleria i els requeriments de majors volums d’excavació i reconsideració de les obres per a la seguretat i accessibilitat dels edificis centrals, la millor decisió era decretar el cessament momentani dels treballs, fins que es delimiten concretament les actuacions arqueològiques a realitzar i es definisca l’abast de les modificacions en el projecte si s’haguera de contemplar alguna”.

Esperem que aquesta paralització siga el més breu possible i que la Conselleria responga amb la major celeritat, amb la finalitat de poder reprendre les obres al més prompte possible i aconseguir l’objectiu de fer d’aquest centre educatiu de Llíria una infraestructura amb majors elements de seguretat i amb una accessibilitat universal a tots els seus edificis”, ha indicat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 17 =

museo prehistoria