25n
25N
25N

Llíria trau a licitació el projecte i les obres d'execució del nou IES Camp de Túria

Amb un pressupost de 10,2 milions d’euros, aquesta serà la major inversió educativa de la història realitzada en el municipi

Llíria trau a licitació el projecte i les obres d'execució del nou IES Camp de Túria
28/02/2020 -

El ple de l’Ajuntament de Llíria va aprovar ahir la licitació del procediment obert per a la contractació de les obres, instal·lacions i redacció del projecte d’execució del nou IES Camp de Túria en la zona de Mura, amb un pressupost de 10,2 milions d’euros. A aquesta quantitat, cal afegir els prop d’1,3 milions que el municipi ha invertit en els treballs previs arqueològics i execució dels vials que donaran accés al centre educatiu.

Per al regidor d’Infraestructures Educatives, Paco García, “aquest pas suposa un èxit col·lectiu de la ciutadania de Llíria, de la corporació municipal i de l’equip directiu i comunitat educativa de l’IES Camp de Túria i de l’Escola Oficial d’Idiomes actual, per la seua paciència i incansable reivindicació d’aquesta nova infraestructura educativa. A tots ells cal donar-los les gràcies per la seua comprensió i espera, així com al personal tècnic i jurídic que ha elaborat els plecs per a contractar les obres i el projecte”.

“La licitació del nou institut ha sigut possible gràcies al Programa EDIFICANT, que va arrancar en la passada legislatura i que ha sigut impulsat pel conseller Marzà des d’Educació, sense el qual aquest pas no s’haguera pogut materialitzar”, ha volgut afegir l’edil.

Després de quatre dècades i gràcies al treball realitzat per diferents governs municipals, Llíria podrà comptar amb un nou institut de Secundària i Batxillerat. Els treballs de redacció i obra està previst que s’executen en 24 mesos. Concretament, el plec de licitació recull que es donen 3 mesos per a la redacció del projecte, 2 perquè ajuntament informe de la proposta de projecte, 18 per a l’execució d’obres i 1 per a la liquidació i recepció d’aquestes.

Cal assenyalar que les noves instal·lacions seran autosuficients energèticament i dissenyades amb una arquitectura bioclimàtica per a promoure edificis sostenibles.

Tots els treballs es desenvoluparan entre els anys 2020 i 2022, amb la finalitat que la instal·lació puga estar operativa en el curs 2022-23. “Estem davant la inversió més grossa que es realitzarà en aquesta legislatura i la inversió més grossa en infraestructures educatives realitzada en el municipi de Llíria de tots els temps”, ha conclòs García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 11 =