25n
25N
25N

Llíria intenta localitzar a les famílies de dues persones afusellades a Paterna en 1940

Les seues restes es troben en la Fossa 126, on també figuren altres dos veïns del municipi

Llíria intenta localitzar a les famílies de dues persones afusellades a Paterna en 1940
26/01/2021 -

L’Associació de Familiars de la Fossa 126, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, iniciarà els treballs d’identificació de les restes d’aquesta fossa, l’exhumació de la qual es durà a terme al llarg del 2021.

En ella, segons indiquen els estudis dels historiadors, figuren fins a 243 persones afusellades entre el 27 d’agost i el 14 de setembre de 1940. Entre elles, quatre veïns de Llíria: Miguel Bosch Cotanda (50 anys), Miguel Ibáñez Barona (30 anys), Salvador Lleó Llabata (30 anys) i Daniel Espejo Asensi (54 anys), últim alcalde republicà de Llíria.

Ja han sigut localitzats els familiars de Salvador Lleó i de Daniel Espejo, però no així els de Miguel Bosch i Miguel Ibáñez. Per això, l’àrea de Memòria Històrica de l’Ajuntament treballa en la recerca de familiars d’aquestes dues persones. Per això, a més, ha facilitat dues vies de contacte: a través del correu electrònic estadística@lliria.es o cridant al TF962798282, Ext. 2247 (Departament d’Estadística).

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha manifestat que l’Ajuntament de Llíria “brindarà els instruments necessaris a l’associació” per a garantir el dret de totes les persones a un enterrament digne. “Les institucions hem d’apostar per la justícia democràtica i, així, garantir la reparació de la memòria de les víctimes”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =