25n
25N
25N

Llíria intensifica el control i sanció d'abocaments incontrolats en el terme municipal

Llíria intensifica el control i sanció d'abocaments incontrolats en el terme municipal
08/07/2020 -

L’Ajuntament de Llíria reforçarà la vigilància pel depòsit de residus en punts no autoritzats. En les últimes setmanes s’han obert ja 3 expedients sancionadors per l’abandó de residus a la via pública, un dels quals ja ha conclòs amb una sanció que ha sigut abonada de manera voluntària. Les multes per aquestes conductes incíviques poden arribar en alguns casos fins als 3.000 euros.

Segons la regidora d’Urbanitzacions i Gestió de Residus, Mª Cruz García, “l’incivisme indiscriminat de certes persones amb el depòsit incontrolat de trastos en les vies públiques dels nuclis residencials i en diversos punts del terme municipal suposen uns costos afegits al consistori que al final paguem tots els veïns i veïnes amb els nostres impostos”.

El Consistori, davant el devessall d’aquests punts negres, vol tornar a sol·licitar la col·laboració de la ciutadania per a denunciar aquestes accions que atempten contra el medi ambient i la salubritat dels nostres carrers, ja que en els últims mesos han tornat a proliferar els abocaments de trastos vells, matalassos, mobles, cuines, banys i altres elements enmig de les calçades.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que té un servei completament gratuït de recollida porta a porta, que es pot sol·licitar a través de l’App municipal o amb una simple telefonada al 962798282. Igualment, l’ecoparc de Llíria està obert sis dies a la setmana, de dilluns a dissabte, de 08.00 a 20.00 hores, on a més per depositar allí les seues deixalles rebran punts en “Mi Cuenta Ambiental” que es tradueixen en descomptes en la seua taxa de reciclatge.

Mª Cruz García ha destacat i agraït “la labor realitzada per les Brigades de Residus Sòlids i Camins, les quals han dedicat un total de 15 jornades durant els mesos de maig i juny per a poder retirar unes 40 tones de deixalles escampades sense control per tot el terme municipal”.

Igualment, “cal agrair la implicació de la Policia Local en aquesta campanya de control, que realitza també aquestes labors de vigilància amb dron i pretén evitar la creació d’abocadors incontrolats”, al mateix temps que recorda que “s’intensificaran les sancions a totes aquelles persones que incomplisquen les ordenances i aboquen les seues deixalles en punts no autoritzats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 4 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa